Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Διεκδικήσεις για τη δασοπροστασία

Ο Μ. Σκαρβέλης ανέδειξε ότι για να υπάρξει ολοκληρωμένη δασική προστασία απαιτούνται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, σχεδιασμός και οργάνωση της παραγωγής υπέρ του λαού, διαφορετικές σχέσεις παραγωγής, που μόνο στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας μπορεί να εξασφαλιστούν. Με κριτήριο της παραγωγής την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και του περιβάλλοντος και όχι του ανταγωνισμού για το κέρδος, τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων από τη διαχείριση των δασών και του περιβάλλοντος. Με επίκεντρό της την κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη οικονομία, με εργατικό έλεγχο, με την αξιοποίηση της επιστήμης, την προώθηση της έρευνας, την ανάπτυξη της γνώσης και της τεχνολογίας, με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, κάλεσε σε πάλη ανάμεσα σε άλλα για:

-- Να μετατραπεί σε κρατική περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα δασικά οικοσυστήματα.

-- Να καταργηθεί όλο το νομικό πλαίσιο που διευρύνει την είσοδο των επιχειρηματικών ομίλων στα δάση.

-- Να θεωρηθεί παράνομη η οικοπεδοποίηση των δασικών εκτάσεων με τα κτίσματα που περιέχουν.

-- Να γίνει επανεκτίμηση του διαχωρισμού πρόληψης από την καταστολή, στη βάση της ενοποίησης της επιστημονικής αντιμετώπισης και ένταξης της συνολικής αντιπυρικής προστασίας των δασών στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προστασίας - διαχείρισης και ανάπτυξης των δασών, με κύριο βάρος στην πρόληψη και στην οργάνωση των επίγειων δυνάμεων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

-- Να αυξηθεί το μόνιμο προσωπικό όλων των βαθμίδων, επιστημονικό, τεχνολογικό, εργατοτεχνικό, πυροσβεστικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και κατάλληλη εκπαίδευση, και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα γι' αυτό χρήματα στη Δασική Υπηρεσία, την Πυροσβεστική κ.λπ. Οι εποχικές προσλήψεις δεν εξασφαλίζουν αποτελεσματική αντιμετώπιση, αλλά διαμορφώνουν κίνδυνο απωλειών ανθρώπινων ζώων του εποχικού προσωπικού.

-- Να εξασφαλιστούν άμεσα τα απαραίτητα χρήματα από τον προϋπολογισμό για την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται από τις μελέτες - σχέδια αντιπυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ