Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Επόμενος σταθμός η «σκανδαλολογία»

Ο ένας κραδαίνει «θαλασσοδάνεια του "Κήρυκα των Χανίων", οικογενειακές offshore, θολές οικονομικές συναλλαγές, τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ» και προνομιακές σχέσεις με στελέχη της «Novartis»... Ο άλλος ανταποδίδει τις ...αβροφροσύνες κραδαίνοντας «υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας», «προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δανεισμό» και αποφυγή έκτισης ποινής από συγγενείς του πρωθυπουργού...

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ αυτές τις μέρες (ξανα)περνάει από τα γνώριμα λημέρια της διαφθοράς, με τους ...μονομάχους του νέου διπολισμού να δίνουν τα ρέστα τους στην προσπάθεια συγκάλυψης της στρατηγικής τους σύμπλευσης και χάραξης πλαστών διαχωριστικών γραμμών, παίζοντας με βασικό «όπλο» τη σκανδαλολογία που στην πορεία προς τις εκλογές κλιμακώνεται.

***

Το έργο άλλωστε είναι παλιό και γνωστό! Οσο περισσότερο στα κρίσιμα για το λαό ζητήματα επιβεβαιώνεται η σύγκλιση όλων των αστικών κομμάτων στην κατεύθυνση και τους στρατηγικούς στόχους της πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου, τόσο ενισχύεται η προσπάθεια των αστικών επιτελείων να εγκλωβίσουν το λαό με τεχνητή πόλωση, με ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Και επειδή η σύμπλευση πια βγάζει μάτι, είτε στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων είτε στην προσήλωση στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, γι' αυτό και οι τόνοι ανάμεσά τους θα ανεβαίνουν με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή.

Πρώτα «βιολιά» αυτής της υπόθεσης είναι αντικειμενικά η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Από κοντά και οι άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης. Χτες, «μαλλιοτραβιούνταν» για τις εξεταστικές για διάφορα σκάνδαλα, σήμερα για άλλα ζητήματα που βγάζουν σαν «λαγούς» απ' το «καπέλο» οι ασκούμενοι στη λαϊκή χειραγώγηση «μάγοι»! Με τη ρομφαία της κάθαρσης όλοι τους παριστάνουν τις «αθώες περιστερές», κρύβοντας ότι και η διαφθορά είναι καρπός του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και η πάταξή της δεν μπορεί να νοηθεί πέρα και έξω απ' την πάλη για την ανατροπή του και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, η οποία στο κέντρο της θα έχει τις λαϊκές ανάγκες. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε και η υπόθεση «Novartis», που η κυβέρνηση την έκανε παντιέρα για να φτάσει να εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή ότι τελικά είναι ...αναρμόδια και να στείλει πίσω στη Δικαιοσύνη το φάκελο. Οπως και αυτή της «λίστας Λαγκάρντ», που τελικά μπήκε ταφόπλακα στην «αξιοποίησή» της με φτωχά τα αποτελέσματα μετά από τόσα χρόνια ερευνών. Γι' αυτό τα περί αντιμετώπισης των σκανδάλων και της διαφθοράς είναι λόγια του αέρα που ποτέ δεν πείθουν...

***

Την ίδια στιγμή που τα δύο βασικά κόμματα του κεφαλαίου διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις ρεμούλες και τα «παράνομα» κέρδη, κανένας τους δεν αμφισβητεί τις θυσίες που καλείται να κάνει ο λαός για να αβγαταίνουν τα νόμιμα κέρδη των ομίλων. Για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά, τη συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων, για τη φορολεηλασία του ισχνού λαϊκού εισοδήματος, για τα νέα μέτρα που έρχονται με μείωση του αφορολόγητου και νέα μεγάλη μείωση στις συντάξεις, η γραμμή είναι κοινή από όλους: Οχι στη «μεταμνημονιακή χαλάρωση», τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν μέχρι κεραίας.

Γι' αυτό και θολώνουν την πραγματική διαχωριστική γραμμή, η οποία καθορίζεται από τη συμφωνία τους στους στρατηγικούς στόχους και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, απέναντι στα οποία στέκεται το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην κόψουν εισιτήρια σ' αυτό το κακόγουστο έργο. Να δουν ότι το «σκάνδαλο των σκανδάλων», που ζει και εκτρέφει όλα τα υπόλοιπα, είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις στηρίζουν από κάθε πόστο.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τώρα την απάντησή τους απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα, ενάντια στην πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης και ενίσχυσης της εξαθλίωσης, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις ενώσεις των μονοπωλίων, όπως είναι η ΕΕ, στα κόμματα και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ