Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μια όμορφη συναυλία έδωσαν ζωντάνια στο Πεδίον του Αρεως

Ανάσα ζωής έδωσε στο πολύπαθο Πεδίον του Αρεως η συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, που διοργανώθηκε από Κομματικές Οργανώσεις της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ, το Σάββατο 14/7, με σύνθημα «Πεδίον Αρεως ανοιχτό στο λαό - Οχι στην εγκατάλειψη και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Λουίζα Ράζου και Νίκος Σοφιανός.

Η μαζική συμμετοχή έστειλε άλλο ένα μήνυμα διεκδίκησης για πάρκο ανοιχτό στο λαό, κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ενάντια στην πολιτική της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης, που το έχει φέρει σε άθλια κατάσταση.

Από τους μουσικούς συντελεστές της συναυλίας αρχικά έγινε αναφορά στη ζωή, στο έργο και στην πορεία του Δ. Μητροπάνου, αλλά και στις σχέσεις δεσμών με το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα που είχε. Στη συνέχεια ξεκίνησε η συναυλία, με τον κόσμο να τραγουδά και να διασκεδάζει με τα τραγούδια του.

Καλωσορίζοντας στην εκδήλωση, εκ μέρους των Οργανώσεων Α' Αθήνας - Γαλατσίου της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, ο Χάρης Βουρδουμπάς, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «πήραμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνέχισης της πλούσιας πολιτικής δραστηριότητας που αναπτύσσει το ΚΚΕ αυτήν την περίοδο, παρότι έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιούλη... Ομως οι εξελίξεις δεν κάνουν διακοπές... Η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας δεν κάνει διαλείμματα».


Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η συναυλία αποτελεί «συνέχεια εκείνης της εκδήλωσης, που είχαμε κάνει πριν από περίπου δύο μήνες εδώ σε αυτό το σημείο, με σύνθημα "Το Πεδίον του Αρεως ανοιχτό στο λαό - Οχι στην εγκατάλειψη και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών". Γιατί θεωρούμε ότι, παράλληλα με την πολύμορφη διεκδίκηση για μέτρα που θα αναβαθμίζουν το Πεδίον του Αρεως και θα το κάνουν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, χρειάζεται να υπάρχουν και πρωτοβουλίες που θα δείχνουν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το πάρκο για ποιοτική ψυχαγωγία και διασκέδαση, για καλλιτεχνική έκφραση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org