Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσαγωγή Τούρκων δημοσιογράφων

Για ένα ακόμα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κάνει λόγο το πρακτορείο «Anadolu», το οποίο μετέδωσε πως Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για συνεργείο του TRT που είχε μαζί του κάμερες και γενικά υλικό για βιντεοσκόπηση και που, όπως είπαν, έκαναν γυρίσματα με αφορμή τα δύο χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Οι αρχές αντιλήφθηκαν το συνεργείο και ζήτησαν εξηγήσεις, με το «Αnadolu» να αναφέρει πως κρατήθηκαν επί 3,5 ώρες στο τμήμα «χωρίς κανένα λόγο».

Μιλώντας στο «Anadolu», το ένα μέλος του συνεργείου ανέφερε πως τους συνέλαβαν χωρίς εξηγήσεις και χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία. Μάλιστα, τόνισε πως δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τέτοια συμπεριφορά, ακόμα και στις χώρες που έχουν άσχημες συμπεριφορές. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, το όχημα και τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό, 57, 38 και 32 χρόνων, υποβλήθηκαν σε μια τυπική εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org