Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Οι εξελίξεις επιβάλλουν λαϊκή αγωνιστική δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Σε συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πολιτική συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Η πρόταση του ΚΚΕ», στην οποία μίλησε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, διοργάνωσε η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, το Σάββατο 14/7 στην Αλεξανδρούπολη, στο πάρκο «Αργώ». Μετά την ομιλία ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους «78 στροφές».

Στην ομιλία του ο Θοδωρής Χιώνης είπε μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού κι όσο πλησιάζουμε στις 20 Αυγούστου και μπροστά στη ΔΕΘ, η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνεται χωρίς όρια.

Το παραμύθι, στο οποίο παίρνουν μέρος πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τίτλο "τέλος των μνημονίων" και "δίκαιη ανάπτυξη", συμπληρώνεται με νέα κεφάλαια: "Αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και Συλλογικών Συμβάσεων" (...)

Η κυβέρνηση, που πετσόκοψε τις συντάξεις συνεχίζοντας το έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλο, που απελευθέρωσε τις απολύσεις, τα δουλεμπορικά γραφεία, που ψήφισε τη "διευθέτηση" του χρόνου εργασίας και το 60ωρο στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που έφερε το νόμο περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος, αποδείχτηκε ότι επιλέχθηκε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου (...)

Η αλήθεια είναι, παρά τα σόου με τις γραβάτες, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη συμφωνία για το χρέος φόρτωσε στο λαό μας ένα νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο.


Τι άλλο είναι μια συμφωνία που προβλέπει τσάκισμα των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση των δαπανών για την Υγεία, τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών, επιτάχυνση των πλειστηριασμών;

Κι όπως όλα τα μνημόνια, δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία που τσακίζουν το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους, φτηνή εργατική δύναμη και απόλυτη ελευθερία στο μεγάλο κεφάλαιο για τις επενδύσεις του.

Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται πάνω στο αντεργατικό - αντιλαϊκό έδαφος που έχουν διαμορφώσει.

Αυτό το βιώνουν καλά οι εργαζόμενοι, όπως στο Εμπόριο με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, εκτός όλων των άλλων. Στον Τουρισμό με την εντατικοποίηση, τα 12ωρα, τους μισθούς - φιλοδώρημα. Το ζουν οι εργαζόμενοι στο έργο του TAP, μια επένδυση δισεκατομμυρίων, με εξαντλητικά ωράρια, απληρωσιά, πίεση, τρομοκρατία και όλα αυτά για ένα διάστημα και μετά ξανά ψάξιμο, ανεργία.

Την ίδια στιγμή, ενώ το φυσικό αέριο θα ρέει άφθονο, δεν προορίζεται για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας των λαϊκών νοικοκυριών. Ο αγωγός αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου υποδομών για μεταφορά στην Ευρώπη, πεδίο τεράστιας κερδοφορίας για μονοπώλια και σκληρών ανταγωνισμών. Ακόμα ένα παράδειγμα ότι οι δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό το σύστημα δεν αξιοποιούνται για τις λαϊκές ανάγκες, ενώ μπορούν να γίνονται από ευλογία κατάρα (...)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο πιο καλός ο μαθητής»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέτυχε να βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά, αυτή που δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Και μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε "ο πιο καλός ο μαθητής"! Συμμετέχοντας - και μάλιστα ως σημαιοφόρος τους - στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Ακόμα ένα "ξέπλυμα" στον ιμπεριαλισμό ήταν η ομιλία Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ένας, πραγματικά. "ύμνος" στο ΝΑΤΟ, που προσβάλλει και προκαλεί τον ελληνικό λαό.

Την ίδια ώρα μάλιστα που στη Σύνοδο Κορυφής, με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης, πάρθηκαν αποφάσεις - φωτιά, πολεμικής προετοιμασίας, που σηματοδοτούν κλιμάκωση των ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.

Η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις.

Καμαρώνει για το ότι βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις υψηλότερες ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Υιοθετεί όλα τα προσχήματα που οδηγούν σε νέους πολέμους και επεμβάσεις.

Επιχειρεί να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, για λογαριασμό της ελληνικής άρχουσας τάξης, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.

Στη Σύνοδο Κορυφής αποδείχτηκε ότι πίσω από τη βιασύνη για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων με τη FYROM βρισκόταν ο στόχος για ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο έβαλε και τη σφραγίδα του στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Αυτό είναι το κύριο στοιχείο της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όχι το ονοματολογικό. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν θύματα στις εθνικιστικές κραυγές που κρύβουν το βασικό, που είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να μην πέσουν θύματα στις κοκορομαχίες της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν διαχρονικά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να απομονώσουν τα κακαρίσματα της Χρυσής Αυγής.

Η λεγόμενη "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Βαλκάνια όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, αλλά ανοίγει δρόμους για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Είναι μέρος του πολεμικού σχεδιασμού, προετοιμασία του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.

Από πού κι έως πού τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι σχέδια ειρήνης και ασφάλειας;

Το ΝΑΤΟ είναι πολεμική μηχανή. Ανοίγει ή κλείνει το δρόμο στις μεγάλες μπίζνες μονοπωλίων. Δεν υπάρχει ήπειρος που δεν την έχει βομβαρδίσει. ΝΑΤΟ και ΕΕ μακέλεψαν τους λαούς των Βαλκανίων τη δεκαετία του '90 (...)

Κανένας εφησυχασμός!

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι είδους σχέσεις αναπτύσσονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφησυχάζει το λαό μας, ο οποίος πρέπει να δει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, αμφισβητεί δικαιώματα κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες.

Η Τουρκία διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη, η οποία επίσης διεκδικεί μερίδιο από το πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών, με θύματα τους λαούς.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ συστηματικά "νίπτει τας χείρας του" τόσο για την τουρκική επιθετικότητα όσο και για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τη - ΝΑΤΟική "σύμμαχο" - Τουρκία.

Τα Βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, των ανταγωνισμών, των επεμβάσεων, της μετακίνησης ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων, της δημιουργίας νέων βάσεων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Νέες βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, πυρηνικά στον Αραξο, drones στη Λάρισα, Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης. Τα Βαλκάνια και η Ελλάδα γίνονται ένα απέραντο στρατόπεδο.

Μάλιστα, όταν ακούς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να υπερασπίζεται τα ΝΑΤΟικά σχέδια και να επιτίθεται στο ΚΚΕ, μπερδεύοντας το μπόι του με τη σκιά του, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον φιλοΝΑΤΟικό τομαρισμό από τη φαντασιοπληξία.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι εξελίξεις επιβάλλουν λαϊκή αγωνιστική δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές. Καμιά φιλοξενία, καμία δημιουργία βάσης ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας, η πόλη μας δολοφονικό ορμητήριο, βάση θανάτου που ξεσπιτώνουν όσους δεν σκοτώνουν, προκαλώντας κύματα προσφύγων, καταστροφές χωριών και πόλεων, εκατόμβες νεκρών!

Η ελπιδοφόρα απάντηση είναι: Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός

Σήμερα, το 2018, το να ζούμε όλοι σε μια κανονική χώρα, ευημερίας και ειρήνης, σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

Η χώρα μας έχει μεγάλες, επιβεβαιωμένες παραγωγικές δυνατότητες. Είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές, σε λιγνίτη, υδρογονάνθρακες, αιολικό και υδάτινο δυναμικό.

Είναι πλούσια σε ορυκτούς πόρους, αποθέματα χρυσού, βωξίτη, νικελίου, χαλκού.

Διαθέτει σύγχρονη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή.

Πάνω απ' όλα, διαθέτει πολυάριθμο, ειδικευμένο εργατικό τεχνικό δυναμικό, μεγάλο αριθμό επιστημόνων.

Στο πλαίσιο βέβαια του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού, είναι αδύνατο να αξιοποιούνται ολοκληρωμένα οι παραγωγικές δυνατότητες προς όφελος των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού.

Αυτή η παραγωγή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να απογειωθεί, αν απαλλαγεί απ' τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι παράγεται καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές.

Προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, το λαό.

Η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή.

Η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής στο πλαίσιο ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.

Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους του μόχθου, που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, που προβληματίζονται από τις εξελίξεις και αναζητούν απαντήσεις, που εκτιμούν τη συνέπεια με την οποία στέκεται το Κόμμα απέναντι στο λαό.

Το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται και όποιον έχει διάθεση να σηκωθεί και να αγωνιστεί, ακόμα και αν διατηρεί επιμέρους επιφυλάξεις.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, μέσω της εναλλαγής κυβερνήσεων, εντός των τειχών, στις καρέκλες της αστικής εξουσίας.

Είναι μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα για να ανασάνει ο λαός.

Είναι η δύναμη που μπορεί - και το έχει αποδείξει - να ηγηθεί σε μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Αντιπαλεύει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Αγωνίζεται για την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στον εθνικισμό, στο φασισμό, στα τσιράκια του.

Παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μάχεται για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, όλα τα καταπιεζόμενα από τα μονοπώλια τμήματα του λαού.

Για να ανέβει η συσπείρωση στα σωματεία, στις Επιτροπές Αγώνα, στους συλλόγους των επαγγελματιών και αγροτών, σε κάθε μορφή οργάνωσης "από τα κάτω".

Να δοθεί ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών, σε βάρος της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων, της εργοδοσίας.

Προκοπή θα δει ο λαός μόνο με ανατροπή εκ βάθρων αυτού του σάπιου συστήματος, ανατρέποντας την αστική εξουσία, καταργώντας όλους τους αστικούς θεσμούς και δημιουργώντας καινούργιους που θα γεννήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς (...)

Γιορτάζοντας φέτος τη συγκλονιστική 100χρονη πορεία του Κόμματός μας, στεκόμαστε με περηφάνια μπροστά στον αιώνα που φεύγει και με αίσθημα ευθύνης στο νέο αιώνα που ξεκινά. Γι' αυτό με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να βρεθούμε με νέες δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας. Στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις, εδώ είναι η ελπίδα.

Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός. Αυτός είναι ο δρόμος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστια πρόκληση για το λαό η μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ(2018-12-15 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι επιστολές καταδίκης της επέμβασης και της απαράδεκτης τιμωρίας στρατευμένου(2018-04-20 00:00:00.0)
Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!(2017-05-30 00:00:00.0)
Επικίνδυνες εξελίξεις, με την κυβέρνηση να τα δίνει όλα για τα μονοπώλια(2017-02-18 00:00:00.0)
Για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα(2016-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ