Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Απέσπασε δέσμευση για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας

Η άμεση κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» και η ανάδειξη του θέματος σχετικά με την καταβολή του καλοκαιρινού επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους στα φροντιστήρια είχαν τελικά αποτέλεσμα, καθώς απέσπασαν δέσμευση από το υπουργείο Εργασίας ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας μια εργαζόμενη και μέλος του Σωματείου «Ο Βύρων» διαπίστωσε πως ο φάκελός της στον ΟΑΕΔ δεν είχε ελεγχθεί προκειμένου να λάβει το επίδομα ανεργίας. Και επιπλέον, οι υπεύθυνοι του ΟΑΕΔ τής είπαν πως οι έλεγχοι για τους καθηγητές Ξένων Γλωσσών θα γίνουν τον Αύγουστο (!) διότι περιμένουν νέες οδηγίες από το υπουργείο. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια απολύονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς και - στην καλύτερη των περιπτώσεων - επαναπροσλαμβάνονται το Σεπτέμβρη, οπότε τους καλοκαιρινούς μήνες το επίδομα ανεργίας αντικαθιστά τη μισθοδοσία τους.

Με αφορμή τα παραπάνω, το Σωματείο «Ο Βύρων» οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή του επιδόματος. Αντιπροσωπεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, ο οποίος τους είπε ότι το υπουργείο είναι ενήμερο για το πρόβλημα που προκλήθηκε και έχει στείλει οδηγία στον ΟΑΕΔ για να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι και να εκδοθεί το επίδομα. Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι παραμένουν σε επαγρύπνηση μέχρι να αρχίσουν να καταβάλλονται τα επιδόματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ