Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΙ
Ανεβαίνει το κόστος για τους φοιτητές

Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, που αγγίζει το 80%, χτύπησε και την πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που λειτουργεί στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Η Επιτροπή της Κατασκήνωσης έκρινε «αναγκαία την προσαρμογή του τιμοκαταλόγου του 2018 στα νέα δεδομένα», μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην κρίνει επιτρεπτή την εξακολούθηση της κάλυψης δαπανών της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης του ΑΠΘ από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου.

Η απόφαση της Επιτροπής Κατασκήνωσης έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους, αφού τους καλεί να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ετσι, ενώ πέρσι οι φοιτητές πλήρωναν 7 ευρώ για να βγάλουν την κάρτα εισόδου στην κατασκήνωση, φέτος πρέπει να πληρώσουν 8 ευρώ. Επίσης, ενώ πέρσι το κόστος σίτισης στη λέσχη, που έχει δοθεί σε εργολάβο, κυμαινόταν από 2,50 ευρώ έως 4,50 ευρώ ανάλογα με το είδος φαγητού, φέτος επιβαρύνονται με επιπλέον 50 λεπτά, με τις τιμές να διαμορφώνονται από 3 έως 5 ευρώ. Και αυτά τα έξοδα έρχονται να προστεθούν στο ήδη αυξημένο κόστος μεταφοράς τους με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Με 25% έκπτωση, το εισιτήριο διαμορφώνεται σε 18,20 ευρώ (πήγαινε - έλα).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του, αναδεικνύει τις αρνητικές εξελίξεις στην κατασκήνωση του ΑΠΘ και υπερασπίζεται το δικαίωμα των φοιτητών στις δωρεάν διακοπές. Τους καλεί να απαιτήσουν κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές και την πανεπιστημιακή κατασκήνωση. Δωρεάν είσοδο και σίτιση για όλους με ένδειξη του φοιτητικού πάσο. Σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές. Δωρεάν μετακίνηση με τη μέριμνα του πανεπιστημίου.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις - δραστηριότητες της ΚΝΕ στη φοιτητική κατασκήνωση στο Ποσείδι.

Σήμερα Τρίτη, προγραμματίζεται Τουρνουά 5x5.

Αύριο Τετάρτη, στις 9 μ.μ., προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ