Σάββατο 14 Ιούλη 2018 - Κυριακή 15 Ιούλη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Οι ανάγκες του λαού δεν χωράνε στα σχέδια κυβέρνησης, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ

Ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόρριψη της τροπολογίας για τη δυνατότητα διαγραφής χρεών λαϊκών νοικοκυριών:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε με την ψηφοφορία στη Βουλή χτες έναν ακόμη κύκλο αντιδραστικών αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε δήμους και Περιφέρειες. Οσον αφορά την τροπολογία που έδωσε στα κόμματα η δημοτική αρχή της Πάτρας και σειρά άλλων δήμων και που αφορούσε στη δυνατότητα των Δημοτικών Συμβουλίων να ελαφρύνουν και να διαγράφουν χρέη τσακισμένων από τη φτώχεια και την αναδουλειά νοικοκυριών, με τον κυνισμό της απαξίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την απέρριψε, τα δε άλλα κόμματα (με εξαίρεση το ΚΚΕ που κατέθεσε και την τροπολογία) σιώπησαν!

Για να μη χάσουν το σπίτι και το βιος τους που τους έχει απομείνει, για πενταροδεκάρες που χρωστάνε στους δήμους, όταν οι μεγαλοοφειλέτες μένουν στο απυρόβλητο και με τη "βούλα" των νόμων τους!

Δεν μας κάνει τελικά καμιά έκπληξη ο κυνισμός των χορτάτων και της εξουσίας τους. Τα σχέδια κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας, Κινήματος Αλλαγής, για την επιχειρηματική τους λειτουργία και το πιο σφιχτό δέσιμό τους με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι ταυτόσημα και ενιαία και δεν αφήνουν χώρο για τις ανάγκες του φτωχού λαού και των εργαζομένων.

Είμαστε με τους καταφρονεμένους και θα παλέψουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε για την καταδίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που διαπερνά σαν σφαίρα κράτος και Τοπική Διοίκηση, χτυπώντας κατάστηθα τη ζωή και το μέλλον του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ