Σάββατο 14 Ιούλη 2018 - Κυριακή 15 Ιούλη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Ζητά την έκδοση των 9 Τούρκων υπηκόων

Την επιστροφή στην Τουρκία των 9 Τούρκων υπηκόων που συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2017, πρότεινε την Παρασκευή η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» και ερωτηθείσα τι διαφορετικό θα έκανε αν ήταν στη θέση του Τσίπρα, όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τόνισε: «Δεν θα δεχόμουν ποτέ τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων (σ.σ. Ελληνες στρατιωτικοί - 8 Τούρκοι αξιωματικοί). Αλλά όταν μία χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που, κατά δήλωση της δικής μας χώρας, ήθελαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, έπρεπε να τους είχες στείλει πίσω». Πρόσθεσε πως η πρότασή της δεν κινείται «στη λογική του ανατολίτικου παζαριού».

Να σημειώσουμε πως με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης οι εννέα κατηγορούμενοι Τούρκοι υπήκοοι, που αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, έχουν προφυλακιστεί.

Επίσης η Ντ. Μπακογιάννη υπερασπίστηκε εκ νέου την απόφασή της να παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν, λέγοντας πως πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ