Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Διεκδικούν άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
  • Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100% για τις σοβαρές καταστροφές που έχουν προκληθεί στις καπνοφυτείες στους νομούς Εβρου και Ροδόπης εξαιτίας καταστροφικής ασθένειας που πλήττει τις καλλιέργειες απαιτούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου και ο Αγροτικός Σύλλογος Νέας Καλλίστης. Οπως σημειώνουν, οι καπνοφυτείες στην περιοχή έχουν πληγεί από τη «"νεκρωτική ίωση" (ή μωσαϊκό του καπνού) και οι απώλειες φτάνουν στο 60% - 70% της παραγωγής, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική». Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι απαιτούν άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι αγρότες της περιοχής του Τυρνάβου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα έπειτα από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου. Θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ. απέναντι από την Τούμπα Τυρνάβου, και θα κατευθυνθούν στα γραφεία του ΕΛΓΑ με πορεία. Στην περιοχή, μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών με ροδάκινα και νεκταρίνια έχουν πληγεί από βροχοπτώσεις και χαλάζι και οι μικρομεσαίοι αγρότες απαιτούν να αποζημιωθούν για το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν.
  • Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας απαιτεί να γίνουν άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο νομό το προηγούμενο διάστημα και έπληξαν μια σειρά από καλλιέργειες. Κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν στις περιοχές διαπιστώνοντας τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι συνάδελφοί τους. Οπως υπογραμμίζει η ΕΟΑΣΝΛ, «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε καρτερικά τη μοίρα του ξεκληρίσματος και της φτώχειας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοί της θα πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν απογοητεύσεις και κάθε είδους εμπόδια και να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org