Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο λαός να μην εγκλωβιστεί σε ψεύτικες υποσχέσεις

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, χτες, στον ρ/σ «Real» και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να παγώσουν οι μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου, που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019, καθώς και αν με την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου θα αρχίσει κάτι να αλλάζει για την ελληνική κοινωνία. Η απάντηση του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Ο,τι και να λένε, οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν 1 δισ. ευρώ με την κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς" στις αρχές του 2019, ενώ από τις αρχές του 2020 η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα οδηγήσει σε νέα αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων. Αυτή είναι η ουσία, και η κυβερνητική υποκρισία, μαζί με την υποκρισία των εταίρων της, της ΕΕ και των υπολοίπων, πραγματικά δεν έχει όρια.

Οι κύριοι της κυβέρνησης, αν ήθελαν, θα μπορούσαν πολύ καλά να ψηφίσουν πριν λίγες μέρες την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, για να μην υπάρχει καμία μείωση στις συντάξεις και βεβαίως για τη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Δεν το έκαναν. Μόνο για προεκλογικούς λόγους θα ακούσουμε διάφορα, θα ακούσουμε διάφορες υποσχέσεις ξανά. Αλλωστε το πολιτικό κλίμα έτσι κι αλλιώς έχει δυναμιτιστεί μπροστά σε εξελίξεις από το φθινόπωρο - και μετά και όλο το χρόνο, άσχετα πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές και οι υπόλοιπες έτσι κι αλλιώς εκλογικές αναμετρήσεις. Κι απ' αυτήν τη σκοπιά θα έχουν να ακούσουν πολλά τα αυτιά μας και να δουν τα μάτια μας.

Ο λαός δεν πρέπει να πιστεύει σε τέτοιες ψεύτικες υποσχέσεις, που γίνονται μόνο για να εγκλωβιστεί ξανά σε σχήματα που τον οδηγούν σε νέα αδιέξοδα και μειώνουν το εισόδημά του, αυξάνουν τη φορολογία του, μόνο και μόνο για να δώσουν κέρδη σε λίγους ομίλους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org