Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ
Παραμένουν «στον αέρα»

Για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και οι ΠΑΕ της Super League ...συμφώνησαν ότι διαφωνούν σχετικά με τα σχέδια του πρώτου, που αφορούν την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2019-20. Οι αντιθέσεις αυτές απ' ό,τι φαίνεται επηρεάζουν και το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, η έναρξη του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 25 Αυγούστου, βρίσκεται όμως «στον αέρα».

Η νέα χτεσινή συνάντηση των δύο πλευρών ανέδειξε εκ νέου τη διάσταση απόψεων στο καίριο ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας μετά την αναδιάρθρωση. Θυμίζουμε ότι τα σχέδια του υφυπουργού προβλέπουν τρεις κατηγορίες (Super League 1, Super League 2, Football League) με τη συμμετοχή 12 ομάδων στην καθεμιά. Αυτό μάλιστα τίθεται από την κυβέρνηση και ως προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί στους συλλόγους το ποσό που φέρεται να έχει εξασφαλιστεί από τη σύμπραξη ΕΡΤ - «Nova» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το οποίο φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ περίπου για την πενταετία. Από την πλευρά τους οι ΠΑΕ ζητούν τουλάχιστον στην πρώτη κατηγορία να υπάρχουν 14 ομάδες, θέση στην οποία επέμειναν και στη χτεσινή συνάντηση.

Το νεότερο στην υπόθεση είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες ΠΑΕ συμφωνούν με τα πλάνα του υφυπουργού, δημιουργώντας «τριγμούς» στο μέχρι τώρα ενιαίο μέτωπο των ΠΑΕ. Από την πλευρά του ο υφυπουργός έδειξε να υποχωρεί στο θέμα της συμμετοχής των 14 ομάδων για τη σεζόν 2019-20, με την προϋπόθεση ότι από την επόμενη (2020-21) αυτές θα μειωθούν σε 12. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε γραπτή δέσμευση πάνω σ' αυτό από τα μέλη της Λίγκας, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Διαφωνίες υπήρξαν και ως προς τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος και το να λειτουργήσει μεταβατικά για την εφαρμογή των πλάνων της αναδιάρθρωσης, καθώς και σε σχέση με διαδικαστικά ζητήματα (ανάδειξη πρωταθλητή, υποβιβασμό κ.ά.).

Μετά και τα νέα δεδομένα, χτες αργά το απόγευμα επρόκειτο να συνεδριάσει το ΔΣ της Super League, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και να παρθούν αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org