Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ποντιακό γλέντι την Κυριακή στην Πλαζ

Ποντιακό γλέντι, με τίτλο «Η Ποντιακή παράδοση ταξιδεύει από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης στην Πάτρα», διοργανώνουν ο δήμος Πατρέων και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, την Κυριακή 15 Ιούλη, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του δήμου Πατρέων στην Πλαζ, στις 9 μ.μ.

Το γλέντι πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018, που θα γίνουν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Η Κρεμαστή». Ο Σύλλογος είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία πολιτιστικός σύλλογος στον Εύοσμο, συμπληρώνοντας 38 χρόνια ζωής και δράσης, συνεχίζει να έχει ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο του την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του, δηλαδή τη διατήρηση, συνέχιση και ανάδειξη της λαογραφίας, του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου, καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • Παρουσίαση Ποντιακών Χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου, συνοδεία ποντιακής λύρας και νταουλιού.
  • Ποντιακό γλέντι με τους Θωμά Μπαϊραχτάρη στη λύρα, Κώστα Σαβιολάκη στο τραγούδι, Τριαντάφυλλο Ευθυμιάδη στα πλήκτρα, Σοφία Χινιτίδου στο νταούλι.

Συνδιοργάνωση: Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, Πολιτιστικός και Μικρασιατικός Σύλλογος Γηροκομείου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας, Φάρος Ποντίων Πατρών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org