Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης»

Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» είναι η πρόταση που καταθέτει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ, προς τα Διοικητικά Συμβούλια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών.

Η ΑΣΕ τονίζει πως το επόμενο χρονικό διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα επιδιώξει να προωθήσει τη διαδικασία της αντιεκπαιδευτικής - αντιδραστικής «αξιολόγησης» σε όλα τα επίπεδα της Εκπαίδευσης έως και τη σχολική μονάδα. Οπως σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας υπόψη της τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην "αξιολόγηση" και προκειμένου να "εμπεδωθεί η κουλτούρα της αξιολόγησης", όπως άλλωστε υποδεικνύει και ο ΟΟΣΑ και ενώ ισχυρίζεται ότι "δεν υπάρχει ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού", τελικά μετατρέπει ολόκληρο τον Σύλλογο Διδασκόντων σε αξιολογητή και αξιολογούμενο:

Α. Μέσω της "αξιολόγησης" του διευθυντή του σχολείου, μέσα από τη συμπλήρωση ανώνυμου ερωτηματολογίου στο τέλος κάθε χρονιάς.

Β. Μέσα από τη διαδικασία "αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου" της σχολικής μονάδας, η οποία θα γίνεται στη βάση θεματικών αξόνων, με ειδική φόρμα και δείκτες, οι οποίοι θα καθορίζονται με Υπουργική Απόφαση και με την άμεση εμπλοκή των διευθυντών των σχολείων, των στελεχών των ΠΕΚΕΣ και του Σχολικού Συμβουλίου. Οι εκθέσεις αποτίμησης θα κοινοποιούνται στο οικείο ΠΕΚΕΣ, στο ΙΕΠ και στο υπ. Παιδείας!

Η αποτίμηση του "εκπαιδευτικού έργου" με βάση τις διατάξεις ν. 4547/2018 είναι "αξιολόγηση", θα αξιοποιηθεί για την προώθηση αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, επιδιώκοντας να έχει τη συναίνεση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Η "αξιολόγηση" των χιλιάδων συναδέλφων που βρίσκονται ή επιθυμούν να καταλάβουν θέσεις ευθύνης με βάση τα κριτήρια, τις ποσοστώσεις, την κατηγοριοποίηση "επαρκής", "μη επαρκής" κ.λπ., είναι τιμωρητική και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Είναι αυταπάτη να θεωρεί κάποιος συνάδελφος ότι οι ίδιος θα αξιολογεί αλλά δεν θα αξιολογείται».

«Κανείς συνάδελφος και σε κανένα επίπεδο να μη γίνει αξιολογητής!» καλεί η ΑΣΕ και προσθέτει:

  • «Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσουν και να κηρύξουν άμεσα απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της "αξιολόγησης".
  • Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα".
  • Καλούμε τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια να μη γίνουν αξιολογητές, να απέχουν από κάθε διαδικασία "αξιολόγησης", να ταχθούν στο πλάι των συναδέλφων.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συμπληρώσουν τα ανώνυμα ερωτηματολόγια, αφού έτσι πρακτικά θα ανοίγουν τον δρόμο για τη δική τους "αξιολόγηση". Να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία εφαρμογής του άρθρου 47 του ν. 4547/2018, που αφορά τον προγραμματισμό στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλά και τις εκθέσεις που θα απαιτεί το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τους δικούς του "στόχους και άξονες". Ο προγραμματισμός των Συλλόγων Διδασκόντων στην αρχή της χρονιάς να γίνει με τον τρόπο που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση με αφορμή τη συγκρότηση Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης(25/1/2019)
Για την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο και την εμπειρία στην Κεντρική Μακεδονία(12/10/2017)
Σε γενικές συνελεύσεις οι εκπαιδευτικοί(26/9/2014)
Συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια(4/6/2014)
Πρόταση στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ(22/1/2014)
Προετοιμάζεται η χειραγώγησή τους(13/1/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org