Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αλονζανφάν» σήμερα στην Πάτρα

Με την προβολή της αριστουργηματικής ταινίας των αδελφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, «Αλονζανφάν», σήμερα Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, συνεχίζεται το φετινό ταξίδι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στις γειτονιές της Πάτρας.

Η ταινία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες του πολιτικού κινηματογράφου και έργο - σταθμός για τη δεκαετία του '70, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και την αξεπέραστη μουσική του Ενιο Μορικόνε, που ντύνει, αγκαλιάζει και συντροφεύει τον Φλούβιο (τον οποίο ενσαρκώνει σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι) σε όλες του τις μεταπτώσεις. Μουσική χωρίς την οποία η ταινία θα είχε παραμείνει ημιτελής. Ανάμεσα στους συντρόφους του Φλούβιο, τους επαναστάτες, διακρίνουμε την αδρή μορφή του εξαιρετικού Ελληνα, Σταύρου Τορνέ.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816, στην εποχή της εξέγερσης του Γαριβάλδη. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φλούβιο, αριστοκρατικής καταγωγής, είχε πάει στη Γαλλία για να βοηθήσει στη Γαλλική Επανάσταση. Κατά τη διάρκεια της Παλινόρθωσης θα φυλακιστεί από τους Αυστριακούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια, για να τον εκθέσουν ηθικά στους συντρόφους του, θα τον αφήσουν ελεύθερο. Μετά την απελευθέρωσή του θα προσχωρήσει σε μια ομάδα επαναστατών και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στην Ιταλία. Θα επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους χωρικούς. Στην πορεία αυτή θα προδώσει πραγματικά τους συντρόφους του, αφού θέλει να αλλάξει τρόπο ζωής... Το τέλος για την ομάδα των επαναστατών είναι αναπόφευκτο. Μέσα όμως από το σωρό των πτωμάτων θα σηκωθεί ο νέος αρχηγός, ο Αλονζανφάν ...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org