Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Προβολή κουβανικής ταινίας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης και ο δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνουν προβολή της ταινίας «Kangamba: Η βοήθεια της Κούβας στην Αφρική», τη Δευτέρα 23 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο σινέ «Κατερίνα». Θα προηγηθούν ομιλίες, ενώ την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά ο Γιώργος Σαρρής, με την κιθάρα του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ταινία «Kanganba» (2008), σε σκηνοθεσία του Ροχέλιο Παρίς, είναι μια παραγωγή του ICAIC με θέμα τη διεθνιστική συμμετοχή κουβανικών ενόπλων δυνάμεων (FAR) στον αντιαποικιακό αγώνα της Αγκόλας. Είναι Αύγουστος του 1983, όταν μια μικρή ομάδα Κουβανών και Αγκολέζων μαχητών με ελάχιστα εφόδια, στην τοποθεσία Καγκάμπα στα νότια της χώρας, κρατούν τις θέσεις τους για πάνω από μια βδομάδα απέναντι στις επιθέσεις ισχυρότατων δυνάμεων της UNITA, που έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από το ρατσιστικό καθεστώς της Νότιας Αφρικής.

Να σημειωθεί ότι η Κουβανική Επανάσταση έδωσε ώθηση στην κινηματογραφική δημιουργία στη χώρα, αναπτύσσοντας έναν πραγματικά αυτόχθονα κινηματογράφο με έντονο διδακτικό χαρακτήρα και δυνατότητα ουσιαστικής καλλιτεχνικής έκφρασης των δημιουργών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org