Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οχι στις διώξεις όσων δεν ανέχονται εργοδότες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα

Ερώτηση στη Βουλή για τον εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλο

«Οι εργοδότες δεν έχουν καμία θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων», τονίζει το ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για την επιχειρηματική δραστηριότητα του «συνδικαλιστή» της ΠΑΣΚΕ Δ. Καραγεωργόπουλου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης - «συνδικαλιστής» πρωτοστατεί στην επιχείρηση για δικαστική ακύρωση των διαδικασιών του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, παραβλέποντας προκλητικά την αποφασιστική καταδίκη που εισέπραξε από τους εργαζόμενους της πόλης.

Αναλυτικά, η Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Μωραΐτης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στο προσκήνιο το σοβαρότατο θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ''συνδικαλιστή'' της ΠΑΣΚΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μέχρι πρότινος μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ.

Ο συγκεκριμένος πολυθεσίτης ''συνδικαλιστής'' είναι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία ''Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ Ανώνυμη Εταιρεία'', η οποία σύμφωνα με τους σκοπούς της:

-- Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιγνίων.

-- Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις.

-- Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα.

-- Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες το γεγονός ότι τόσο απροκάλυπτα ένας επιχειρηματίας διεκδικεί και αναλαμβάνει σημαντικές θέσεις στα συνδικαλιστικά όργανα του εργατικού κινήματος, γεγονός που δίκαια έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών, που απαιτούν την αποπομπή του από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το θράσος του μάλιστα δεν έχει όρια, καθώς παρά τις παραπάνω αποκαλύψεις που ήρθαν στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη του οργίου νοθείας στο πλαίσιο του πρόσφατου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πρωτοστατεί στο να σέρνει στα δικαστήρια και να απαιτεί την ακύρωση των διαδικασιών του Συνεδρίου, παραβλέποντας προκλητικά την αποφασιστική στάση και καταδίκη που εισέπραξε από τους εργαζόμενους της Πάτρας.

Είναι κοινή παραδοχή πως οι εργοδότες δεν έχουν καμία θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων. Με δεδομένο αυτό ερωτάται η κ. υπουργός: Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να σταματήσουν οι διώξεις που γίνονται ενάντια στα Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και αγωνιστές συνδικαλιστές που δεν ανέχονται την ύπαρξη εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα όργανά του και τους αποβάλλουν με μαζικές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες;».

  • Στο μεταξύ, αυξάνονται συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ζητούν την αποπομπή του εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στα οποία συμμετέχει. Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν το παραπάνω αίτημα προστέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβλήθηκε η δίκη των 8 συνδικαλιστών στην Πάτρα(2019-02-28 00:00:00.0)
«Εξω οι εργοδότες από τα σωματεία!»(2018-10-25 00:00:00.0)
Απάντηση στην προβοκάτσια του εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου(2018-08-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον εργοδότη - «συνδικαλιστή»(2018-07-04 00:00:00.0)
Εξω η μεγαλοεργοδοσία από τα συνδικάτα!(2018-06-22 00:00:00.0)
Πολυπράγμονες(2018-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ