Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
27ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Ενα πολύ όμορφο, μαζικό και μαχητικό νεολαιίστικο αντάμωμα

Ενα από τα πιο όμορφα και τα πιο μαζικά Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ ήταν αυτό που έγινε τις προηγούμενες μέρες στην Πάτρα και τον Αλισσό, όπου αντάμωσαν από την Παρασκευή χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα, ενώνοντας τις φωνές τους «στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», όπως έλεγε και το κεντρικό σύνθημα του Διημέρου.

Η κεντρική συγκέντρωση του Διημέρου έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην Πάτρα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα εναλλάσσονταν με τα συνθήματα τιμής στο ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της ηρωικής του δράσης, αλλά και στην ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, στέλνοντας μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ «για να κερδίσουμε τη ζωή και το μέλλον, που μας το στερούν το σύστημα και οι κυβερνήσεις του».

Ο Δ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε και παρακολούθησε επίσης το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διημέρου στην κατασκήνωση, που στήθηκε σε κάμπινγκ στον Αλισσό, ενώ είχε συναντήσεις και επισκέψεις σε Αχαΐα και Ηλεία με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή (βλέπε σελ. 13 και 14).

Παράλληλα, το πρόγραμμα του Διημέρου απλώθηκε και πέρα από την κατασκήνωση, με τη μαχητική διαδήλωση στον Αραξο το πρωί του Σαββάτου, αλλά και επισκέψεις στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα για μαθητές το Σάββατο και την Κυριακή (βλέπε σελ. 14).

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ένα μέρος από αυτήν την πλούσια δραστηριότητα και θα συνεχίσει αύριο, με αναλυτικά ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στην κατασκήνωση του Διημέρου, αλλά και στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, όπου θα παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες της παιδικής κατασκήνωσης που λειτούργησε και φέτος στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ