Σάββατο 7 Ιούλη 2018 - Κυριακή 8 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
«ΝΑΙ στην Ειρήνη - ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ»

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες

Από την εκδήλωση της οργάνωσης INTAL Βελγίου, την Παρασκευή
Από την εκδήλωση της οργάνωσης INTAL Βελγίου, την Παρασκευή
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) στις Βρυξέλλες - τη διπλή πρωτεύουσα δύο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ την ερχόμενη βδομάδα (11 - 12 Ιούλη) και στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας «ΝΑΙ στην Ειρήνη - ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ».

Τα αντιιμπεριαλιστικά φιλειρηνικά κινήματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι από: Βέλγιο, Ελλάδα, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Νεπάλ, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ιράν, Ελβετία και Κύπρο. Επίσης, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και τη Διεθνή Ενωση Δημοκρατικών Νομικών. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσουν οι Θανάσης Παφίλης και Ηρακλής Τσαβδαρίδης, γενικός γραμματέας και εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ αντίστοιχα, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε εκδήλωση της οργάνωσης INTAL Βελγίου, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ιμπεριαλιστικές διεργασίες ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ και τα καθήκοντα του φιλειρηνικού κινήματος, ενώ εκφράστηκε και η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Μεταξύ άλλων, παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Ηρ. Τσαβδαρίδης, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από οργανώσεις του φιλειρηνικού κινήματος από Πορτογαλία, Βέλγιο κ.ά.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο, με την αντιΝΑΤΟική Διεθνή Συνδιάσκεψη του ΠΣΕ, με κεντρικό εισηγητή τον Θ. Παφίλη. Το απόγευμα το ΠΣΕ θα συμμετάσχει σε αντιΝΑΤΟική διαδήλωση στο κέντρο των Βρυξελλών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org