Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Τα προγνωστικά και η πραγματικότητα

Η ύπαρξη ξεκάθαρου φαβορί και αουτσάιντερ σε θεωρητικό επίπεδο και η ισορροπία δυνάμεων στην πράξη χαρακτηρίζουν τον προημιτελικό ανάμεσα σε Βραζιλία και Βέλγιο. Η «Σελεσάο» είναι αυτή που έχει το προβάδισμα στα προγνωστικά, ενώ το φιλόδοξο και με περίσσευμα ταλέντου Βέλγιο αναζητεί την υπέρβαση, υπό καλές προϋποθέσεις, καθώς είναι αήττητο στους τελευταίους 23 αγώνες του.

Στον αγώνα με αντίπαλο το Μεξικό η Βραζιλία για πρώτη φορά στο Μουντιάλ έδειξε να αλλάζει τη συντηρητική της προσέγγιση, παίζοντας πιο γρήγορα και επιθετικά. Απέναντι στους Βέλγους, όμως, οι Βραζιλιάνοι αναμένεται να εμφανιστούν και πάλι προσεκτικοί, ειδικά από τη στιγμή που η απουσία του τιμωρημένου Κασεμίρο θεωρητικά καθιστά την ομάδα πιο ευάλωτη από το χώρο του κέντρου και πίσω. Επιστρέφει αντίθετα στο αριστερό άκρο ο Μαρσέλο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και ο Ντάγκλας Κόστα ως εναλλακτική λύση, εξελίξεις που χαροποίησαν ιδιαίτερα τον Βραζιλιάνο Ομοσπονδιακό τεχνικό Τίτε.

Από την πλευρά του το Βέλγιο παρουσίασε αντιφατική εικόνα στον αγώνα με αντίπαλο την Ιαπωνία. Την «ψυχρολουσία» του 0-2 στις αρχές του β' ημιχρόνου διαδέχτηκαν η αποτελεσματική αντίδραση και η ανατροπή στο τελικό 3-2. Απέναντι στους Βραζιλιάνους, φυσικά, οι Βέλγοι επιδιώκουν να μη βρεθούν σε ανάλογη θέση και να κληθούν να κάνουν δεύτερη ανατροπή, καθώς μια τέτοια αποστολή θα είναι πολύ πιο δύσκολη απ' ό,τι απέναντι στην Ιαπωνία, έως αδύνατη. Αυτό τόνισε άλλωστε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες όμως ο Μαρτίνεθ θα προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, με πιθανή τη χρησιμοποίηση εξαρχής του Σαντλί, μετά και την εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς με την Ιαπωνία, στο οποίο μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε μάλιστα και το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ