Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από χτες η κεφάτη παιδική κατασκήνωση

Ανοιξαν χτες οι πύλες της παιδικής κατασκήνωσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διημέρου της ΚΝΕ. Παιδιά από όλη την Ελλάδα, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, κατέφθαναν στο χώρο. Μάλιστα, πολλά από αυτά, παρότι προέρχονται από διάφορα μέρη της χώρας, γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους από προηγούμενες αντίστοιχες κατασκηνώσεις και βρέθηκαν και πάλι σε μία παρέα, ένα χρόνο μετά.

Οι μικροί κατασκηνωτές τακτοποιήθηκαν στις σκηνές τους. Επόμενο βήμα ήταν να βρουν μαζί με τον ομαδάρχη τους το όνομα που θα έχει η ομάδα τους και για το οποίο κάποιοι επέλεξαν να πάρουν έμπνευση από την Ιστορία της ΚΝΕ, την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη φιλία των λαών, ή, σε άλλες περιπτώσεις, από την επικαιρότητα, ακόμα και το Μουντιάλ...

Από την πρώτη μέρα, τα παιχνίδια στην παραλία, στις νεροτσουλήθρες αλλά και έξω από τις σκηνές έδιναν και έπαιρναν, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα ξενοιασιάς, ενώ τον τόνο έδιναν τα τραγούδια που δημιούργησαν τα παιδιά για την περίσταση. Μάλιστα, το βράδυ - στη διάρκεια του πάρτι που διοργανώθηκε για τον ένα χρόνο του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο» - επρόκειτο να επιλεγεί από τα ίδια τα παιδιά το τραγούδι της κατασκήνωσης.

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης συνεχίζεται, σήμερα και τις επόμενες μέρες, με μπάνιο στη θάλασσα, παιχνίδια στην παραλία και στην κατασκήνωση, αντιπολεμικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες, ενώ στο πρόγραμμά της ξεχωρίζουν:

  • Σήμερα το πρωί, επίσκεψη στον πύργο όπου είναι το οινοποιείο της «Achaia Clauss».
  • Σήμερα το βράδυ, προβολή ταινίας και συναυλία.
  • Αύριο το απόγευμα, θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγες» από την ομάδα «Κόκκινα αλεξίπτωτα».


Επίσης, οι μικροί κατασκηνωτές θα συμμετάσχουν απόψε στην κεντρική συγκέντρωση του Διημέρου και θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους, μαζί με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές, το μεσημέρι της Κυριακής.




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ