Τετάρτη 4 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
Με στόχο τη «στήριξη της επιχειρηματικότητας»

Στην εξειδίκευση των χρήσεων γης, βάσει των γενικών κατευθύνσεων του πολυνομοσχεδίου που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» το Μάη του 2016 υπό τον τίτλο «Για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» (ν. 4389/2016), προχωρά το νέο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 29 Ιούνη.

Το νέο ΠΔ για τις χρήσεις γης, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στοχεύει ανάμεσα σε άλλα στη «στήριξη της επιχειρηματικότητας» αλλά και στην «οργάνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων με τρόπο ώστε να μειώνονται οι δυσλειτουργίες και οι συγκρούσεις που απορρέουν από την ανάμειξη ασύμβατων μεταξύ τους χρήσεων».

Με το νέο ΠΔ καθορίζονται 13 γενικές κατηγορίες χρήσεων, οι οποίες εκτός από τις περιοχές κατοικίας περιλαμβάνουν και την εγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων, περιοχές συγκέντρωσης αστικών υποδομών, περιοχές άσκησης αγροτικών δραστηριοτήτων κ.ά. Αντίστοιχα, κάθε μία από τις γενικές κατηγορίες εξειδικεύεται περαιτέρω και περιλαμβάνει εκτός από τις κλασικές δραστηριότητες - όπως κατοικία, βιομηχανία, μέσα μαζικής - και νέες, όπως τα λεγόμενα «πράσινα σημεία» και τις «γωνιές ανακύκλωσης», που αποτελούν βασικά εργαλεία για την υλοποίηση του νέου σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς και εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών και προσφύγων κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ