Τετάρτη 4 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μια ξεχωριστή συζήτηση για μαθητές

Το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο συμπίπτει με τη χρονιά εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ και αυτό το γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εκδηλώσεις του. Ετσι, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου στην κατασκήνωση στον Αλισσό, περιλαμβάνονται ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 50χρονα της ΚΝΕ, αλλά και μια σχετική συζήτηση για μαθητές.

Η συζήτηση έχει τίτλο «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)» και θα μιλήσουν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Σήφης Κωτσαντής, στέλεχος του Κόμματος.

Τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της ΚΝΕ, η δράση της σε συνθήκες παρανομίας μέσα στη χούντα, η ανάπτυξή της και η συμβολή της στο κίνημα της νεολαίας στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς θα μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το λόγο, να κάνουν ερωτήσεις, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους. Θα είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να ακούσουν για τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ εκείνα τα χρόνια, να λύσουν απορίες, να κρατήσουν πολύτιμα συμπεράσματα για τη δράση τους σήμερα, στο παρόν και στο μέλλον σε οποιεσδήποτε συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ