Τετάρτη 4 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Από αύριο η παιδική κατασκήνωση

Στο πλαίσιο του Διημέρου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση, που θα στηθεί επίσης στον Αλισσό, αλλά θα αρχίσει τη λειτουργία της μια μέρα νωρίτερα, από αύριο Πέμπτη.

Η παιδική κατασκήνωση για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα έχει το δικό της πρόγραμμα, που θα ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής και σωστής διατροφής, θα περιλαμβάνει μπάνιο στη θάλασσα, παιχνίδια στην παραλία και στην κατασκήνωση, βραδινά γλέντια, αντιπολεμικά δρώμενα κι ακόμα:

  • Το πρωί της Παρασκευής επίσκεψη στον πύργο όπου είναι το οινοποιείο της «Achaia Clauss».
  • Το βράδυ της Παρασκευής προβολή ταινίας και συναυλία.
  • Το απόγευμα του Σαββάτου θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγες» από την ομάδα «Κόκκινα αλεξίπτωτα».

Επίσης, οι μικροί κατασκηνωτές θα συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση του Διημέρου, την Παρασκευή στην Πάτρα, και θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους μαζί με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές το μεσημέρι της Κυριακής.

Με το «Κόκκινο Αερόστατο» στις αποσκευές τους...

Αφιερωμένα στην παιδική κατασκήνωση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου είναι το εξώφυλλο και οι πρώτες σελίδες του περιοδικού «Το Κόκκινο Αερόστατο», που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή του ΚΚΕ για τη δουλειά στις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας. Το περιοδικό, με το έκτο του τεύχος, που κυκλοφορεί ήδη από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, κλείνει τώρα τον πρώτο του χρόνο κυκλοφορίας και θα γιορταστεί δεόντως στην παιδική κατασκήνωση του Διημέρου, καθώς με την πλούσια ύλη του, το όμορφο στήσιμό του και τα δυνατά μηνύματά του έχει κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες του και όποιον άλλο τύχει να πέσει στα χέρια του και να το ξεφυλλίσει.

Στο έκτο τεύχος, που κυκλοφορεί, οι αναγνώστες μπορούν να βρουν θέματα για το ποδόσφαιρο, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι σε εξέλιξη, σελίδες με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, που ήταν πριν από λίγες μέρες, συνέχεια του αφιερώματος στην εξέλιξη των κοινωνιών με τίτλο «Η θαυμαστή ιστορία του ανθρώπου από την αρχή». Σ' αυτό το τεύχος ο τροχός της Ιστορίας κάνει στάση στο κοινωνικοοικονομικό σύστημα του καπιταλισμού. Θα βρουν επίσης ένα μικρό αφιέρωμα στον Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα και φυσικά τις γνωστές σελίδες με κόμικ, διήγημα, παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, σκάκι, χειροτεχνίες, πειράματα και πολλά ακόμα... Επίσης, το δώρο που προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες του αυτό το τεύχος του περιοδικού είναι μια όμορφη συλλογή από καρτ ποστάλ, με ηχηρά αντιπολεμικά μηνύματα.

Φυσικά οι νέοι που θα συμμετάσχουν στην παιδική κατασκήνωση και δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν το καινούργιο τεύχος του περιοδικού θα μπορούν να το βρουν εκεί!


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org