Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τίμησαν τα 10 χρόνια λειτουργίας του «Σπιτιού του Αγωνιστή»

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση γιορτάστηκαν χτες το απόγευμα τα 10 χρόνια λειτουργίας του «Σπιτιού του Αγωνιστή», που όλο αυτό το διάστημα προσφέρει αμέριστη φροντίδα και στήριξη, μέσα σε ένα ζεστό, συντροφικό περιβάλλον, σε ηλικιωμένους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και γενικότερα αγωνιστές που έδωσαν όλη τους τη ζωή στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί, γεμίζοντας το χώρο της οδού Ομήρου 35 στον Αγιο Δημήτριο, όπου στεγάζεται και λειτουργεί με πρωτοβουλία, απόφαση και στήριξη του ΚΚΕ και χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά εκατοντάδων ανθρώπων.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της που παρευρέθηκε στη χτεσινή εκδήλωση. Το «παρών» έδωσε επίσης αντιπροσωπεία της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια μίλησε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ιδρύματος, Κώστας Μαραγκουδάκης, ο οποίος καταχειροκροτούμενος τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα για τη σημαντική προσφορά του στο τιμόνι του Ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια.

Εκανε λόγο για μια «πορεία γεμάτη από μάχες και σκληρή δουλειά, για να πετύχουμε αυτό το αναγνωρισμένο από όλους τεράστιο έργο του Κόμματος». Οπως τόνισε, «στο "Σπίτι του Αγωνιστή" φιλοξενήθηκαν πάνω από 100 συναγωνιστές και συναγωνίστριες της αθάνατης ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και πάνω από όλα με αγάπη και συντροφικότητα. Αναδείχθηκε πρότυπο, αναγνωρίστηκε από όλο το Κόμμα, από όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, ακόμα και από όλους τους κρατικούς οργανισμούς των ελέγχων».

Ο Στ. Λάμπρου (αριστερά) παραδίδει την τιμητική πλακέτα στον Κ. Μαραγκουδάκη
Ο Στ. Λάμπρου (αριστερά) παραδίδει την τιμητική πλακέτα στον Κ. Μαραγκουδάκη
Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης για την προσφορά της η Τόνια Χαρατσίδου, απερχόμενο μέλος του ΔΣ και επίσης ένα από τα μέλη του με μακρόχρονη και στενή σχέση με την πορεία του Ιδρύματος.

Παίρνοντας το λόγο, ο νέος πρόεδρος του ΔΣ, Στέλιος Λάμπρου, αναφέρθηκε στο χαρακτήρα και στην προσφορά του Ιδρύματος και όσων συνέβαλαν πολύμορφα στη λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια, στην ανάγκη στήριξής του και στην «κληρονομιά» που παραλαμβάνει το νέο ΔΣ, το οποίο, όπως τόνισε, «θα προσπαθήσει με τη βοήθεια όλων να λειτουργήσει το Ιδρυμα με ακόμα καλύτερους όρους, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία ανθρώπων που βοήθησαν στο παρελθόν και έχουν τη θέληση να βοηθήσουν και στο μέλλον. Νεότερες γενιές αγωνιστών του λαϊκού κινήματος θα έχουν και στο μέλλον την ανάγκη του "Σπιτιού του Αγωνιστή" και σε δυσκολότερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, απόρροια της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη του Ιδρύματος από τους συντρόφους και φίλους που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της λειτουργίας του με αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους φιλοξενούμενούς του».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γ. Ζαγγανά και εκπροσώπους από τοπικά παραρτήματά της, του ΣΦΕΑ, αποτελούμενη από τους Σπ. Χαλβατζή και Ν. Τριανταφύλλου, της ΚΝΕ, της ΟΓΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Π. Τάτσης και άλλοι φορείς.

Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»
Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»
Στο χώρο λειτούργησε έκθεση με φωτογραφίες από την οικοδόμηση του «Σπιτιού του Αγωνιστή», από εκδηλώσεις, επισκέψεις και αφιερώματα που έγιναν εκεί και με στιγμιότυπα από τη ζωή μέσα στο Ιδρυμα. Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύτιμη προσφορά για ενδέκατο χρόνο(2019-10-26 00:00:00.0)
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚ Πακιστάν(2018-11-30 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση στο «Σπίτι του Αγωνιστή»(2018-11-07 00:00:00.0)
Εκδήλωση στις 2 Ιούλη για τα δέκα χρόνια λειτουργίας(2018-06-27 00:00:00.0)
Συμπληρώνονται 10 χρόνια σημαντικής προσφοράς(2018-06-23 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τα 2,5 χρόνια λειτουργίας(2010-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ