Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντείνονται οι διεργασίες στο πολιτικό σύστημα

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Την Κυριακή, η «Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων» του Ποταμιού αποφάσισε την «απεμπλοκή» του μορφώματος από το Κίνημα Αλλαγής, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη. Η πρόταση του επικεφαλής προβλέπει συνέδριο τον Οκτώβρη για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων. Στην ομιλία του, εξάλλου, ο Στ. Θεοδωράκης μίλησε για συνεργασία με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Ο ίδιος, μιλώντας χτες στο «ΣΚΑΪ», είπε ότι «υπήρχε διάσταση απόψεων για το πρωτεύον στη χώρα, τι να κάνουμε, τι να λέμε». Οτι «δεν ρωτηθήκαμε για τις τελευταίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό και τις εκλογές "εδώ και τώρα"». Πρόσθεσε ότι το Ποτάμι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση «από αυτήν τη Βουλή».

Με την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ δεν συμφώνησαν πάντως όλα τα στελέχη, με κάποια εξ αυτών να δηλώνουν παραμονή στο μόρφωμα όπου ηγείται η Φώφη Γεννηματά.

Από το ΚΙΝΑΛ, πάντως, η εξέλιξη παρουσιάζεται έως και με «ανακούφιση», με δηλώσεις όπως αυτή του Ανδ. Λοβέρδου ότι το Ποτάμι «νόθευε το πολιτικό μήνυμα του ΚΙΝΑΛ» και κατά συνέπεια η αποχώρησή του είναι θετική εξέλιξη...

Επίσης, την Κυριακή συνεδρίασε και το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στον απόηχο αποχωρήσεων από εκεί στελεχών με αφορμή το Σκοπιανό. Στην ομιλία του, ο Π. Καμμένος κατηγόρησε εκ νέου όσους έφυγαν από τους ΑΝΕΛ, ενώ επιστρατεύοντας φραστικά πυροτεχνήματα, είπε πως «όταν και αν έρθει η ώρα (σ.σ. της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών) θα εκτελέσουμε τη λαϊκή εντολή με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την αποχώρηση, δηλαδή, από την κυβέρνηση», αποφεύγοντας, βέβαια, κάθε αναφορά στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται από πίσω, στους οποίους και «επαύξησε» αναπαράγοντας ατόφια τα επικίνδυνα για το λαό επιχειρήματα του κεφαλαίου, για την Ελλάδα που «καθίσταται κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια μέσω οικοδόμησης συμμαχιών».

Οι δηλώσεις του Π. Καμμένου φούντωσαν πάντως τα σενάρια περί συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, μαζί με το χρόνο που θα επιλέξουν για την προκήρυξη των εκλογών.

Στο μεταξύ, διατεθειμένος να επιστρατεύσει την πρόταση μομφής εναντίον του πρόσφατα αποχωρήσαντα από τους ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου σε περίπτωση που δεν δεχτεί να παραδώσει τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής έως την Πέμπτη, εμφανίστηκε με νέες του δηλώσεις χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη χτες 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστευση» που χρησιμοποιείται σε κείμενο Διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones, στο πλαίσιο των μέτρων καταστολής ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ