Σάββατο 30 Ιούνη 2018 - Κυριακή 1 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΘΕΑ
Ζήτησαν προσλήψεις μονίμων, τους έταξαν διεύρυνση της «ευελιξίας»

Με «καλές προθέσεις» και υποσχέσεις για ...διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, υποδέχτηκε το υπουργείο Υγείας το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, στη συνάντηση που είχαν τα μέλη του με τον αναπληρωτή γγ του υπουργείου, Σ. Βαρδαρό.

Ενα από τα σημαντικά προβλήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι, είναι η υποστελέχωση. Μετά το 2009 έχουν γίνει δεκάδες αποχωρήσεις έμπειρου προσωπικού, χωρίς να έχουν αναπληρωθεί, τη στιγμή μάλιστα που το Κέντρο προσπαθεί με ελάχιστο και καταπονημένο προσωπικό να επεκτείνει και να διευρύνει τις υπηρεσίες του σε πολλές πόλεις, κάτω από το βάρος των αυξημένων αιτημάτων για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τον τζόγο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου αναφέρθηκε στις 35 προσλήψεις που έγιναν πέρσι και δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις αποχωρήσεις, πολλώ μάλλον είναι σταγόνα στον ωκεανό των μεγάλων ελλείψεων. Τελικά, δεσμεύτηκε για την «ενίσχυση» του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ στο αίτημα για πρόσληψη μονίμων, άφησε να αιωρείται ότι ίσως γίνουν κάποιες προσλήψεις μετά το 2018!

Παράλληλα, προσπάθησε να αποκρούσει την κριτική ότι η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στα προγράμματα «μείωσης της βλάβης», δηλαδή στη διαχείριση του προβλήματος, και ισχυρίστηκε ότι φροντίζει για την «ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τύπων θεραπευτικών προγραμμάτων». Βέβαια, η γενναία ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης μόνο του ΟΚΑΝΑ και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης στις 26/6 για «ενίσχυση των υπηρεσιών "μείωσης της βλάβης" στα μεγάλα αστικά κέντρα» επιβεβαιώνουν το ακριβώς αντίθετο.

Μαζί με όλα αυτά, οι εργαζόμενοι δίνουν και τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ