Σάββατο 30 Ιούνη 2018 - Κυριακή 1 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕΜΠΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη μάχη, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. Ενταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ. Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους και μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας. Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών.

Το σωματείο έχει καλέσει την εργοδοσία αλλά και τα αρμόδια υπουργεία σε συνάντηση τη Δευτέρα 2/7, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Παράλληλα, έχει αποστείλει εξώδικα με τα αιτήματα των εργαζομένων σε όλες τις εργοδοτικές ενώσεις και τα αρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε τριμερή συνάντηση που έγινε στις 12/6 στο υπουργείο Εργασίας, μετά τις απεργίες των εργαζομένων, η εργοδοσία είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε συνάντηση με το σωματείο για τους όρους της ΣΣΕ. Στη σχετική συνάντηση που ακολούθησε, όμως, αθέτησε τις δεσμεύσεις της, οδηγώντας στη διακοπή των διαπραγματεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ