Τρίτη 26 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θεάματα» δίχως «άρτο»

Με το προπαγανδιστικό περιτύλιγμα της τάχα «νέας εποχής» και των κάλπικων προσδοκιών για το λαό τυλίγει η κυβέρνηση το «μεταμνημονιακό μνημόνιο», που συνυπέγραψε στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ μετά και την προκλητική φιέστα του Ζαππείου την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο και της ενίσχυσης των κάλπικων διαχωριστικών γραμμών με τη ΝΔ, αλλά και του προσεταιρισμού των υπόλοιπων δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και του «κέντρου», τα κυβερνητικά στελέχη ξεκίνησαν από χτες έναν νέο κύκλο διαρροών περί «προοδευτικών» πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, με αναφορές για διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας κ.ά.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως εκφράστηκε ήδη η αντίδραση των ΑΝΕΛ, με τον εκπρόσωπό τους, Θ. Τοσουνίδη, να κάνει λόγο για «προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας», που «δεν είναι αποδεκτή», και να προαναγγέλλει συνάντηση του Π. Καμμένου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης». Υπέρ ωστόσο τάχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τ. Κουίκ.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, όπου σήμερα θα έχει συνάντηση με την ομόλογό του, Τερέζα Μέι, «οικονομικούς παράγοντες» από το City και αργότερα με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζ. Κόρμπιν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ