Τρίτη 26 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση για «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»

Ομιλία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Ο Κ. Πελετίδης με τον Γ. Μαργαρίτη στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση
Ο Κ. Πελετίδης με τον Γ. Μαργαρίτη στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση
Με την παρουσία χιλιάδων Πατρινών στη συγκέντρωση στο Νότιο Πάρκο κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής η μεγάλη εκστρατεία του δήμου Πατρέων, με σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία». Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, και συνεχίστηκε με συναυλία και λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Στην έναρξη της συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Στην ομιλία του, ο Κ. Πελετίδης επισήμανε ανάμεσα σε άλλα:

«Ξεκινήσαμε με τη μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα, συνεχίσαμε στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, αυτήν τη χρονιά επιλέξαμε δράσεις στις γειτονιές της πόλης μας. Να συναντήσουμε όλους όσοι δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι από τα συνεχή πολιτικά χτυπήματα. Φτάσαμε στη σημερινή κινητοποίηση με μια πολύπλευρη δραστηριότητα. Πορεύτηκαν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, για να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες τους και τα δίκαια αιτήματά τους. Ξεχωρίζουν οι πρωτοβουλίες του δήμου μας ενάντια στους πλειστηριασμούς. (...) Απαιτούμε το ελάχιστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια, που γνωρίζουν από κοντά την κατάσταση των νοικοκυριών, να διαγράφουν χρέη, πρόστιμα και προσαυξήσεις προς τους δήμους, βεβαιωθέντα ή μη. (...) Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, στείλαμε την Πέμπτη επιστολή στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους δημάρχους της χώρας, καλώντας τους σε κοινούς αγώνες προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις απέναντι στην κυβέρνηση.


(...) Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Απομονώστε τις δυνάμεις που τυφλωμένες από την ύπαρξη αυτής της δημοτικής αρχής στη διοίκηση της πόλης δεν διστάζουν να κάνουν το άσπρο μαύρο, να βάζουν εμπόδια στη συσπείρωση του πατραϊκού λαού.

Τις επόμενες μέρες, αν δεν υπάρχει απάντηση από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην επιστολή που τους στείλαμε, ο πατραϊκός λαός θα κληθεί να δώσει την απάντησή του.

Παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κανένας πλειστηριασμός στο βιος του λαού - Κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί.

Ζητούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για τη λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών τους, την κοινωνική πολιτική, την ενίσχυση και στήριξη της λαϊκής οικογένειας, για διευρυμένες και στελεχωμένες κοινωνικές δομές, δωρεάν δομές πολιτισμού και άθλησης, καθαριότητα, πράσινο, ελεύθερους χώρους κ.λπ.

(...) Δεν θεωρούμε λύση του προβλήματος της ανεργίας τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, όπως αυτά που κατά καιρούς έχουμε και στο δήμο μας και που τα έντυσαν με τον προκλητικό τίτλο "πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας". Αυτά που η σημερινή κυβέρνηση αντί να τα καταργήσει, όπως έλεγε προεκλογικά, χαρακτηρίζοντάς τα μαύρη εργασία, τα μετέτρεψε από 5μηνα σε 8μηνα και καλεί τους μακροχρόνια ανέργους να επιζήσουν με ψίχουλα και ευκαιριακό μεροκάματο.

Δεν είναι επίσης λύση να φορέσουν οι άνεργοι τον μανδύα του επιχειρηματία, όπως τους προτρέπουν η κυβέρνηση με αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να ιδρύσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), οι οποίες θα γίνουν "Δούρειος Ιππος" όχι μόνο για τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τομέων, όπως είναι βασικές κοινωνικές δομές για το παιδί, τα ΑμεΑ, τη φροντίδα των γερόντων, την Ψυχική Υγεία. Να χρησιμοποιήσουν τον πόθο και την αγωνία των παιδιών μας να ζήσουν με αξιοπρέπεια, για να τα συντρίψουν στη συνέχεια τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έρχονται από την πίσω πόρτα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ