Τρίτη 26 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη Νέα Μανωλάδα και σε Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη

Στη Ν. Μανωλάδα
Στη Ν. Μανωλάδα
Επίσκεψη στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, όπου φιλοξενούνται Σύροι πρόσφυγες, πραγματοποίησε την Παρασκευή 22/6 κλιμάκιο της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Επικεφαλής ήταν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Το κλιμάκιο του Κόμματος, στη διάρκεια της επίσκεψής του, μίλησε με τους πρόσφυγες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τις αργές διαδικασίες έκδοσης ασύλου, διαβατηρίων και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων. Τους μοίρασε την ανακοίνωση του Κόμματος για την Παγκόσμια Μέρα των Προσφύγων, που έχει κυκλοφορήσει και στα Αραβικά, μέσα από την οποία εκφράζεται η αμέριστη αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Εγινε ξενάγηση στους χώρους της δομής, όπου φιλοξενούνται πάνω από 200 Σύροι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οικογένειες, ενώ πάνω από το 50% των προσφύγων είναι παιδιά και ανήλικοι.

Στη Νέα Μανωλάδα

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το χωριό Νέα Μανωλάδα, όπου ζουν και εργάζονται χιλιάδες εργάτες γης σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, κυρίως από το Μπαγκλαντές, αλλά και από το Πακιστάν, την Αίγυπτο και άλλες χώρες. Εγινε πλούσια συζήτηση στην πλατεία του χωριού, με τους μετανάστες να τονίζουν τις άθλιες συνθήκες ζωής και υγιεινής, τις συνθήκες δουλειάς, τα χαμηλά μεροκάματα κ.τ.λ.

Στο Κέντρο Προσφύγων που λειτουργεί στη Μυρσίνη
Στο Κέντρο Προσφύγων που λειτουργεί στη Μυρσίνη
Ο Ν. Καραθανασόπουλος κάλεσε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να παλέψουν μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, ενάντια στα σχέδια για διαμελισμό κρατών και αλλαγές συνόρων. «Να παλέψουμε μαζί για την ανατροπή του καπιταλισμού που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά».

Επίσης, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, είναι «ισχυρό» μέλος, όπως περηφανεύεται, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, είναι έτοιμη να δεχτεί πυρηνικά όπλα. Στις παλιές και τις νέες ΝΑΤΟικές βάσεις και εγκαταστάσεις, που δημιουργούνται στη χώρα μας, ανεφοδιάζεται και εκπαιδεύεται η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που βομβαρδίζει τις χώρες των προσφύγων. Το προσφυγικό δράμα είναι και δικό της δημιούργημα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίζει και εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και όλες τις αποφάσεις που έχουν εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ψηφίζει όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο.

«Πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όπως είναι και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και των άλλων καπιταλιστικών χωρών υποδοχής, τόνισε. Γι' αυτό και δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να παλέψουν μαζί ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις διεθνείς συμμαχίες του, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτοί βομβάρδισαν τις χώρες των προσφύγων, αυτοί ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ξεριζωμό, για την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το μίσος που προκαλούν ανάμεσα στους λαούς, για την κατάρα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ