Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Ευρωπαϊκό Ταμείο... Πολέμου

Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στις 13/6, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αμυνας, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα έχει προϋπολογισμό 13 δισ. ευρώ. Θα χρηματοδοτήσει διασυνοριακά προγράμματα σε τομείς όπως η κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), κρυπτογραφημένων λογισμικών, μεταφορές στρατιωτικών δυνάμεων κ.ά.

Επίσης, η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας πρόσφατα αποκάλυψε ότι η Γερμανία και η Γαλλία επεξεργάζονται νέες προτάσεις για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να γίνουν η κινητήριος δύναμη της ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης και να θέσουν σε εφαρμογή το αμυντικό ταμείο με έξυπνο τρόπο».

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, τη μέρα της υπογραφής της συμφωνίας, από 23 χώρες της ΕΕ, για τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Ευρωπαϊκή Συνεργασία (PESCO), το Δεκέμβρη 2017, σχετικά με την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Υπάρχει μία σαφής συμφωνία που θα περιληφθεί στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία η κοινή άμυνα αποτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνο του ΝΑΤΟ».

Τα παραπάνω αναδεικνύουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που θέλουν να αυξήσουν τις δυνατότητές τους σε ό,τι αφορά την καταστολή μεταναστών και προσφύγων, συνοριακά επεισόδια και τοπικές συγκρούσεις, αλλά και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Επίσης, υπογραμμίζουν τις οξυμένες αντιθέσεις στο εσωτερικό των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, ενεργειακών πηγών και άλλων ορυκτών, αγωγών και δρόμων μεταφοράς υδρογονανθράκων και του εμπορίου γενικότερα.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η χώρα μας συμμετέχει και εμπλέκεται ακόμη περισσότερο σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας.

Επαίρεται, διά του υπουργείου Αμυνας, ότι φιγουράρει μεταξύ των 4 χωρών με τα περισσότερα εγκεκριμένα προγράμματα, έχοντας επισημοποιήσει ήδη από τις αρχές Μάρτη τη συμμετοχή της σε 9 από τα 17 πρώτα «συνεργατικά» μέτρα της ΕΕ, ανάμεσά τους και το πρόγραμμα «Ocean 2020», με ένα Μη Επανδρωμένο Σκάφος Επιφανείας (USV), με σκοπό την ενίσχυση της θαλάσσιας επιτήρησης και την πραγματοποίηση νηοψιών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η νεολαία και ο λαός μας πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Οι λαοί της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, να ξεμπερδεύουν με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους και καταστροφές, για να υπάρξει αμοιβαία, ειλικρινής και επωφελής συνεργασία, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Λαός και νεολαία να χαράξουν αυτόν το δρόμο με συσπείρωση και δυνάμωμα των γραμμών του ΚΚΕ. Δεν υπάρχουν για το λαό άλλα περιθώρια αναμονής και ψευδαισθήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωράνε τα επικίνδυνα ευρωενωσιακά σχέδια κατά των λαών (2018-08-31 00:00:00.0)
Εκθεση - βάση για σχέδια νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων (2016-12-16 00:00:00.0)
Ανάγκη η ενίσχυση της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2016-11-23 00:00:00.0)
«Συμβολή» στην ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ΕΕ (2014-07-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνες εξελίξεις (2013-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org