Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στόχος του Ντενκτάς η αναγνώριση της «πραγματικότητας»

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης απαντώντας στις δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς ότι θέλει να εντείνει τη διαφώτισή του στις μουσουλμανικές χώρες για να αναγνωρίσουν τις πραγματικότητες, κατά την έκφρασή του, στην Κύπρο, τον κατηγορεί ότι από το 1957 προσπαθεί να επιβάλει τη διχοτόμηση στην Κύπρο. Τον καλεί επίσης να πάψει να προβάλει ψευδώς ότι τα γεγονότα της δεκαετίας του '60 βαρύνουν αποκλειστικά τους Ελληνοκύπριους.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Κασουλίδης ζητεί από τον κατοχικό ηγέτη πριν μιλήσει για «πραγματικότητες», τις οποίες επέβαλε η δύναμη των όπλων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, να λάβει υπόψη πραγματικότητες στον αραβικό κόσμο και την κατοχή αραβικών εδαφών που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή. Τον καλεί επίσης πριν μιλήσει για απόσχιση και νομιμοποίησή της να λάβει υπόψη το προηγούμενο που θα δημιουργήσει στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες που αντιμετωπίζουν αποσχιστικά κινήματα.

Ο υπουργός των Εξωτερικών καλεί τέλος τον Ντενκτάς πριν μιλήσει για μουσουλμανική αλληλεγγύη, να εξηγήσει στον αραβικό κόσμο τη συμμαχία Τουρκίας - Ισραήλ, όπως και αν γίνεται να παραγνωρίζονται τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, είτε στην Κύπρο, είτε στην Παλαιστίνη, είτε στο Κουβέιτ, είτε αλλού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ