Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Υποχρεωτικές μετακινήσεις εκατοντάδων μαθητών

Υποχρεωτικές μετακινήσεις εκατοντάδων μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υπερωρίες αναπληρωτών που παραμένουν απλήρωτες καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης».

Οπως αναφέρει, στη Β' Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής μετακινούνται υποχρεωτικά εκτός των γεωγραφικών ορίων όπου ανήκουν 48 μαθητές Δημοτικού και 86 παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, ενώ συνολικά στην περιοχή Ανατολικής Αττικής οι υποχρεωτικές μετακινήσεις αφορούν 111 μαθητές Δημοτικού και 256 νήπια. «Στον 21ο αιώνα τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σχολείο», τονίζει ο Σύλλογος «Ο Σωκράτης» καταγγέλλοντας ως αντιπαιδαγωγική και κοινωνικά ανάλγητη την απόφαση που αναγκάζει μαθητές να καλύψουν απόσταση χιλιομέτρων για να φτάσουν στο σχολείο τους.

Το θέμα τέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, που έγινε στις 19 Ιούνη, με τη συμμετοχή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της περιοχής και του προέδρου της Ενωσης Γονέων Αχαρνών. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι από πλευράς Διεύθυνσης ακολουθήθηκαν όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα και παρά τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι μετακινήσεις, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για ανάκληση της σχετικής απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ