Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΤΟΜΑΝΑ ΡΟΥΜΕΛΗ

Με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων και νεολαίας έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 4ο Ιστορικό Διήμερο της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, με κατασκήνωση στην όμορφη Παύλιανη και επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Στο Διήμερο παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη πλατεία της Παύλιανης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των κατοίκων του χωριού και της δημοτικής κοινότητας, που βοήθησαν να φτιαχτεί στέγαστρο για την προστασία από τη βροχή. Επίσης, κάτοικοι του χωριού άνοιξαν ακόμα και τα σπίτια τους, φρόντισαν να παραχωρηθούν κτίρια για να φιλοξενηθούν τα νεότερα παιδιά που συμμετείχαν στο Διήμερο, ενδεικτικό κι αυτό των ιστορικών δεσμών του Κόμματος με το λαό της περιοχής.

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παύλιανης Γιώργος Ρηγάκης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Φθιώτιδας και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, που μίλησε για τους ήρωες του Κόμματος στην περιοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εμπνεόμαστε από όλους αυτούς που δεν δίστασαν να μπουν στον αγώνα, για αυτό που σε κάποιους εκείνα τα χρόνια έμοιαζε παράτολμο και αδύνατο. Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης, ιδιαίτερα για μας τους νεότερους, και πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ μέσα σ' αυτές τις συνθήκες να γνωρίσει η νεολαία την Ιστορία του ΚΚΕ, που είναι νύχι - κρέας με την Ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού μας».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τις μάχες, τη ζωή και τη δράση του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στην περιοχή, ενώ ακολούθησε και γλέντι με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από τον Χρήστο Ανωγιανάκη και το συγκρότημά του, που συμμετείχε και στο μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τον Χάρη Ξυνογαλά στη φωνή. Στο κλαρίνο που συνόδευε στο γλέντι που ακολούθησε τα παραδοσιακά τραγούδια ήταν ο Χρήστος Μαρμαρινός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε μικρές και μεγάλες πόλεις(2018-08-11 00:00:00.0)
Η νεολαία με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει(2018-06-19 00:00:00.0)
Ιστορικό Διήμερο στην ανταρτομάνα Ρούμελη(2018-06-12 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης(2018-06-06 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης ανά την Ελλάδα(2016-09-02 00:00:00.0)
Ταξιδεύουν σήμερα οι νεολαίοι από όλη τη χώρα για το Νεστόριο(2012-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ