Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ανασκόπηση του πλούσιου αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης

Την ίδια στιγμή που το πολυνομοσχέδιο προαναγγέλλει τη νέα άγρια επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, συνολικά του λαού, σφραγίζοντας τις θυσίες διαρκείας και τη μονιμοποίηση όλων των μνημονιακών μέτρων, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ανέβηκε χτες στο βήμα της Ολομέλειας για να δώσει «πανηγυρικό» τόνο στη συνεδρίαση, λέγοντας ότι «σήμερα η συνεδρίαση και η ψηφοφορία αυτή έχουν έναν ιστορικό χαρακτήρα». Το δικαιολόγησε ισχυριζόμενος ότι «είναι τελευταία φορά, ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα, της τελευταίας αξιολόγησης, του τελευταίου προγράμματος στήριξης της χώρας...».

Συνεχίζοντας την καλλιέργεια αυταπατών επανέλαβε τα κυβερνητικά παραμύθια ότι «βρισκόμαστε σήμερα στην τελευταία στροφή πριν από το τέλος αυτής της μακράς περιόδου που θα θέλει ο καθένας από μας και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης να ξεχάσει».

Παρουσίασε τον αντιλαϊκό απολογισμό της κυβέρνησής του, προσπαθώντας μέσα από αυτόν αφενός να διαφημίσει στο κεφάλαιο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να προωθήσει πάση θυσία τις επιταγές του, αλλά και τις ικανότητες που έχει στην αναπαραγωγή αυταπατών. Οπως ανέφερε, η κυβέρνησή του παρέλαβε μια χώρα «με άδεια ταμεία, στο χείλος της χρεοκοπίας» και κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της και να υπάρχει «υπεραπόδοση» έναντι των δημοσιονομικών στόχων και του πρωτογενούς πλεονάσματος και πως «προχωρήσαμε σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις, πολλές από αυτές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και άλλες που εμπεριείχαν το σπέρμα της αδικίας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι σήμερα «βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο όπου σημαντικότατες δομικές μεταρρυθμίσεις έχουν προχωρήσει, που δεν είχαν προχωρήσει ποτέ σε αυτόν τον τόπο, με γενναίες αποφάσεις και βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ στη λίστα των χωρών με το σημαντικότερο μεταρρυθμιστικό έργο».

Ως σημαιοφόρος των επικίνδυνων για όλους τους λαούς σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή που καίγεται από τους ανταγωνισμούς, πρόσθεσε στα θετικά του κυβερνητικού έργου ότι «παραλάβαμε μια χώρα που βίωνε διεθνή απομόνωση και σήμερα αποκαθιστά τον διεθνή, τον ηγετικό της ρόλο τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην εύθραυστη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ