Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Αυξήσεις - «φωτιά» της τάξης του 20,9% παίρνουν σε δύο βδομάδες τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο νέων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας μετά το τριετές δάνειο 12 δισ. δολαρίων που πήρε η χώρα από το ΔΝΤ το 2016. Πριν λίγες μέρες, αποφασίστηκε αύξηση της τάξης του 45% στα τιμολόγια ύδρευσης.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Δυνάμεις Ισραηλινών αστυνομικών άρχισαν χτες την έξωση Εβραίων εποίκων από 15 κατοικίες τις οποίες είχαν χτίσει αυθαίρετα πάνω σε γη παλαιστινιακής ιδιοκτησίας. Το ίδιο 24ωρο, ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν ανακοίνωσε πως οι ισραηλινές αρχές αξιοποιούν πλήρως τα μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» για να εντείνουν τον κλοιό της κατοχής και του ελέγχου σε βάρος των Παλαιστινίων, προσθέτοντας πως κατάφεραν να αποτρέψουν «200 τρομοκρατικές επιθέσεις», παρακολουθώντας και φιλτράροντας τα στοιχεία από τους λογαριασμούς Παλαιστινίων σε μέσα «κοινωνικής δικτύωσης».

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι χώρες της Ανατολικής Αφρικής, υπό τη διακυβερνητική Αρχή Ανάπτυξης IGAD, εξέφρασαν ενδιαφέρον χτες και επίσημα, προκειμένου να πάρουν μερίδιο της αγοράς στους τομείς της εμπορίας κρέατος και ζώντων ζώων της Νοτιοανατολικής Ασίας, μέσω του Χονγκ Κονγκ.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο Κινέζος πρέσβης στη Λιβύη, Γουάνγκ Κιμίν, υπέγραψε χτες συμφωνία για την παραχώρηση ιατρικής βοήθειας αξίας έξι εκατομμυρίων δολαρίων με τον Λίβυο υπουργό Υγείας Ομάρ αλ Ταχίρ Μπασίρ.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Ενας κυανόκρανος του ΟΗΕ από το Μπουρούντι έπεσε χτες νεκρός από επίθεση ενόπλων σε περίπολο κυανοκράνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κοντά στην περιοχή Μαμπάρι. Οι δράστες φέρονται μέλη της ένοπλης ομάδας «Ενότητα και Ειρήνη».

ΠΑΡΙΣΙ.-- Οι σφοδρές πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη Γαλλία προκάλεσαν την κατολίσθηση στις σιδηροδρομικές γραμμές προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου 30 χλμ. νότια του Παρισιού, με αποτέλεσμα χτες τρία βαγόνια να ανατραπούν και να τραυματιστούν ελαφρά τρεις άνθρωποι.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Περίπου 73.000 αυγά από ολλανδική βιολογική φάρμα αποσύρθηκαν από γερμανικά σούπερ μάρκετ σε έξι κρατίδια, αφού διαπιστώθηκε ότι έχουν μολυνθεί με το εντομοκτόνο «fipronil». Το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν αποσυρθεί μεγάλες ποσότητες ολλανδικών αυγών από δεκάδες χώρες, για τον ίδιο λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ