Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Την Τρίτη η συνάντηση Τραμπ - Κιμ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη Συνάντηση Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 12 Ιούνη, ανάμεσα στους ηγέτες ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη. Η ίδια η διοργάνωση της Συνάντησης φανερώνει ολόπλευρη ένταση πολύπλευρων ενδοϊμπεριαλιστικών διεργασιών και ανταγωνισμών για τη γεωπολιτική επιρροή σε όλη την περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού, στην οποία «κονταροχτυπιούνται» ισχυρές δυνάμεις με πρώτες ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία.

Σε προχτεσινή του συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι στη συνάντηση της Τρίτης «θα μπορούσαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου», προσθέτοντας πάντως ότι ο τερματισμός του πολέμου θα ήταν η αρχή, το «εύκολο μέρος». Την ίδια στιγμή, βέβαια, είπε και ότι είναι «πλήρως προετοιμασμένος να αποχωρήσει» αν δεν εξελιχθεί καλά η Σύνοδος. Από τη μεριά του, ο Αμπε είπε ότι «αν η Βόρεια Κορέα είναι πρόθυμη να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε το μέλλον θα είναι λαμπρό».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν θα επισκεφτεί τη Ρωσία στο διάστημα 23 - 25 Ιούνη, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η νοτιοκορεατική προεδρία χαρακτήρισε την επίσκεψη «ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς προωθείται η ειρήνευση στην Κορεατική Χερσόνησο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ