Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα Εργασιακά και την κατάσταση στην πυροπροστασία

Motion Team

Στις 29 και 30 Μάη πραγματοποιήθηκε το 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Μιχάλης Μιχαήλ, μέλος της Επιτροπής της ΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εργασιακά ζητήματα των πυροσβεστών, μονίμων και συμβασιούχων, αλλά και στη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πυροπροστασία της χώρας, εξαιτίας της πολιτικής των περικοπών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, εξελίξεις που συνδέονται με την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες στην πυρασφάλεια και στη δασοπροστασία της χώρας, αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών, από το 1998 όταν διαχωρίστηκε η πρόληψη από την καταστολή για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, και δυστυχώς επαληθεύτηκε. Αυτό αποκαλύπτουν τα περίπου 4,5 εκατομμύρια κατεστραμμένα στρέμματα δασών και δασικής γης από τότε μέχρι και το 2017, οι χιλιάδες κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες και οι δεκάδες θάνατοι από τις πυρκαγιές.

Στη συνέχεια, απαντώντας στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να επικαλείται ότι το 2017 ήταν η καλύτερη αντιπυρική περίοδος συγκρίνοντάς την με τον μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών, από τη στιγμή που: Περίπου το 55% των καμένων εκτάσεων της εικοσαετίας αφορά μόνο δύο χρονιές, το 2000 και το 2007, ενώ στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντιστοιχεί το 10% από το σύνολο των καμένων στρεμμάτων, το 15,5% των αγροτοδασικών πυρκαγιών και ο μέσος όρος των μειώσεων στις δαπάνες για το Πυροσβεστικό Σώμα είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της περιόδου της οικονομικής κρίσης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μ. Μιχαήλ κάλεσε τους συνέδρους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από όσα βιώνουν καθημερινά και να οργανώσουν τον αγώνα τους, αν θέλουν να βγουν νικητές στη μάχη με τις αντιλαϊκές πολιτικές και όχι μόνο με τις φλόγες, έτσι όπως αναγράφεται στο σύνθημα του Συνεδρίου. Η ριζική διέξοδος όμως για το λαό από την κόλαση του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης είναι να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ ώστε ο λαός να έχει την εξουσία και αξιοποιώντας τον πλούτο που παράγει, μέσα από έναν κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας να διαμορφώσει μία άλλης ποιότητας ζωή που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ