Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Από τις «ψόφιες» συγκεντρώσεις στα... κατεβασμένα ρολά

Ούτε σκέψη για κινητοποιήσεις μπροστά στο αντιλαϊκό - αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την άλλη βδομάδα

Η απεργιακή «συγκέντρωση» των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα στις 30 Μάη

Eurokinissi

Η απεργιακή «συγκέντρωση» των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα στις 30 Μάη
Τη σκυτάλη από το φιάσκο της πολυδιαφημισμένης «πανεθνικής μέρας δράσης», στις 30 Μάη, πήρε η χτεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Μετά από τις «ψόφιες» συγκεντρώσεις, την απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας και τα «δανεισμένα» από τα «αναπτυξιακά» σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών αιτήματα, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σχεδιάζουν να «αντιμετωπίσουν» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης» με... κατεβασμένα ρολά, χωρίς να υπάρχει καν η σκέψη για κινητοποιήσεις.

Στην παρέμβαση της ΔΑΣ στη χτεσινή συνεδρίαση, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ανέδειξε τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην τελευταία απεργία και την αντιπαρέβαλε με τη δράση των ταξικών δυνάμεων. Ξεσκέπασε παράλληλα τη γύμνια που αποκαλύφθηκε σε κλάδους και Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας, σε «συγκεντρώσεις» με εργαζόμενους που μετριούνταν στα δάχτυλα και στην πλήρη αδράνεια που καταγράφηκε σε μια σειρά χώρους (ΔΕΗ, τράπεζες κ.α.).

Σχέδιο αγωνιστικής δράσης από το ΠΑΜΕ απέναντι στην επίθεση και τον εκφυλισμό

«Απέναντι στον εκφυλισμό της απεργίας από εσάς, η δική μας απάντηση είναι η απεργία των εργαζομένων στην "Cosco", με τη μαζική συμμετοχή σ' αυτήν, στις μαζικές διαδικασίες, στις Γενικές Συνελεύσεις, στην περιφρούρησή της», σημείωσε μεταξύ άλλων. Κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έδωσαν τη μάχη της απεργίας να σχεδιάσουν συσκέψεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουν κινητοποιήσεις μπροστά σε νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα.

Μπροστά στις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βάζουν ήδη μπροστά αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για τη συνέχεια, καλώντας να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!», απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ.

Συγκεκριμένα, για το αμέσως επόμενο διάστημα:

  • Ετοιμάζουν αγωνιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης», οργανώνοντας συλλαλητήρια στις 14 Ιούνη σε όλη τη χώρα.
  • Προετοιμάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο του Εμπορίου στις 24 Ιούνη και στις 15 Ιούλη, προωθώντας κοινή δράση και πρωτοβουλίες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
  • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, σε μια σειρά κλάδους, στους Οικοδόμους, στα Τρόφιμα - Ποτά, στο Μέταλλο, στους Ηθοποιούς, αλλά και σε χώρους δουλειάς όπως η «Cosco», όπου οι εργαζόμενοι μετρούν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της πολυήμερης απεργίας τους.
  • Στηρίζουν, τέλος, τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από σωματεία και εργαζόμενους στην Υγεία, όπως και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συνταξιούχων, που προχωρούν σε νέες συγκεντρώσεις, στις 19 Ιούνη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Μόνη έγνοια τους η αναστήλωση του εργατοπατερισμού...

«Η εκτίμησή μας για τις προθέσεις σας και το σχεδιασμό σας παραμένει και επιβεβαιώνεται καθημερινά», τόνισε ο Γ. Πέρρος, αναφερόμενος στις προσπάθειες αναστήλωσης του εργατοπατερισμού και δημιουργίας εμποδίων στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η προσπάθεια σωματείων, εργαζομένων και συνδικαλιστών να οργανώσουν Συνέδριο και αρχαιρεσίες χωρίς νόθους αντιπροσώπους και εκφυλισμένες διαδικασίες.

Οπως ξεκαθάρισε ο Γ. Πέρρος, απαντώντας στις ανυπόστατες αιτιάσεις των εργατοπατέρων, «τραμπουκισμός και βία» είναι οι νοθείες και οι απατεωνιές με τις οποίες οι άνθρωποι της εργοδοσίας εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Μάλιστα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν αρκέστηκε σε όσα είπε στη συνεδρίαση, αλλά εξέδωσε και δελτίο Τύπου. Οι διαβεβαιώσεις της πως «δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που παράγονται ή θα παραχθούν» και δεν θα νομιμοποιήσει τις διαδικασίες φανερώνουν την πραγματική ανησυχία συνδικαλιστικών της στελεχών για τις «καρέκλες» τους που τρίζουν, τώρα που οι πρακτικές νοθείας αποκαλύφθηκαν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ