Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΕΔΕ
Νέος «κύκλος» στον αποπροσανατολιστικό καβγά για τον «Κλεισθένη 1»

Συνάντηση είχαν χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά ένα νέο πακέτο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν τη δημοσιότητα, ο υπουργός εξήγγειλε κάποιες αλλαγές, όπως ότι θα θέσει εκτός ανταποδοτικών υπηρεσιών την Υπηρεσία Πρασίνου.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε: «Καθώς έχουμε κλείσει έναν μεγάλο κύκλο επαφών με αιρετούς, έχω καταγράψει γόνιμες παρατηρήσεις, πολλές από αυτές ήδη έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και όπως σας είπα μέχρι τελευταία στιγμή - αυτό είναι το νόημα του διαλόγου - τέτοιου είδους γόνιμες παρατηρήσεις θα τις υιοθετούμε. Για παράδειγμα, θα ξανασκεφτούμε - διότι θεωρούμε ότι παρουσιάζει πολλά λειτουργικά προβλήματα - να περάσει η Υπηρεσία του Πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Την επόμενη βδομάδα θα έχετε στα χέρια σας το πλήρες κείμενο. Σας θυμίζω ότι αυτή η συζήτηση δεν ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, όταν το τελικό νομοσχέδιο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό, όπως είχε κάνει και στη ΓΣ της ΚΕΔΕ, να αυξηθεί ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, που ο «Κλεισθένης 1» τον ορίζει σε +10% των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η ΚΕΔΕ ζητά +50%. Αναφορικά με το χρόνο κατάθεσης του «Κλεισθένη 1» στη Βουλή, ο υπουργός προανήγγειλε ότι αυτό θα γίνει έως το τέλος της ερχόμενης βδομάδας (δηλαδή, μέσα Ιούνη), ενώ η ψήφισή του θα γίνει έως τις 16 Ιούλη, που ξεκινούν τα θερινά τμήματα της Βουλής.

Σε δήλωσή της, η Ελπίδα Παντελάκη, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέφερε για τη συνάντηση υπουργού - ΚΕΔΕ:

«Η σημερινή συνάντηση ΚΕΔΕ - Σκουρλέτη στο υπουργείο έγινε, απ' ό,τι διαφάνηκε, για να δώσει ώθηση σε έναν ακόμη κύκλο του αποπροσανατολιστικού καβγά που στήνουν συναμεταξύ τους, πίσω από την αντιπαράθεση για το εκλογικό σύστημα στους δήμους και στις Περιφέρειες. Με στόχο την ενίσχυση του δίπολου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και τα επιδιωκόμενα μικροκομματικά τους οφέλη στην κυβερνητική καρέκλα και στις επικείμενες τοπικές εκλογές, στήνουν, σε πλήρη συναίνεση, έναν άσφαιρο καβγά, αποκρύπτοντας τη στρατηγική τους σύμπνοια στην αντιλαϊκή πορεία που χρόνια τώρα υλοποιείται στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, πλάι σε εκείνη του κράτους και όλων των κυβερνήσεων διαδοχικά, χτες της ΝΔ, σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινός τους στόχος η επέλαση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω και των δήμων, κοινή τους επιδίωξη η διεύρυνση της ανταπόδοσης και της φορολεηλασίας, η παραπέρα σύμπλευση των δήμων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό είναι το αντιλαϊκό αφήγημα στους δήμους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το νέο νομοσχέδιο "Κλεισθένης 1" συνεχίζει επάξια την πολιτική των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων από εκεί που τις άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ