Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών»

Ο Ηλίας Καρελλάς εμπνέεται από τους Αριστοφανικούς «Ορνιθες» και δημιουργεί μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με κεντρικό άξονα το θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική, στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο του «Summer Nostos Festival», στις 17, 18, 19 και 20 Ιούνη, στις 21.00, στο χώρο του «Λαβύρινθου».

Ο Καραγκιόζης με το πηγαίο του χιούμορ συναντά την αρχαία κωμωδία και τον Αριστοφάνη, σε ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι. Στην ειδική διασκευή για θέατρο σκιών, τους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη ερμηνεύουν ο Καραγκιόζης και ο ξακουστός θείος του, μπαρμπα - Γιώργος. Οι δυο τους, απογοητευμένοι από την πόλη τους, αναζητούν την ιδανική πολιτεία για να ζήσουν. Τα πουλιά, που βλέπουν τα πάντα πετώντας από ψηλά, είναι ίσως οι καλύτεροι σύμβουλοι για να τους υποδείξουν αυτήν την όμορφη και ιδανική πολιτεία.

Για την πρωτότυπη αυτή παραγωγή, ο Ηλ. Καρελλάς και οι συνεργάτες του θα σχεδιάσουν 90 διαφορετικές γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών, που θα ζωντανέψουν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων, και έναν σκηνικό χώρο βασισμένο στο φως και τη σκιά. Την πρωτότυπη μουσική, ειδικά για την παράσταση, θα συνθέσουν οι ταλαντούχοι String Demons. Ακόμα, θα εμφανιστούν οι Χρήστος Θηβαίος στο ρόλο του Τσαλαπετεινού, Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε) στο ρόλο της Αηδόνας και Θάνος Κοσμίδης (BurgerProject) στο ρόλο του Προμηθέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ