Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυξάνεται το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές γειτονιές

Η αλλαγή των αντικειμενικών τιμών θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ σε ορισμένες λαϊκές γειτονιές, παραδέχθηκε χτες - έστω και με τα δικά του «μαθηματικά» - ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης». Ετσι, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα για το 67% των ιδιοκτητών, θα είναι μειωμένος για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων και θα αυξηθεί για το 15% των ιδιοκτητών που καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές.

Παραπέρα, ο Ευ. Τσακαλώτος για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα έβαλε «πάγο» στα σενάρια περί «επαναδιαπραγμάτευσης» των νέων μειώσεων που θα ισχύσουν στις συντάξεις, δηλώνοντας πως «δεν είναι της ώρας αυτά». Επίσης, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση «πιστοληπτικής γραμμής στήριξης».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, σημείωσε πως το 100% του υπερπλεονάσματος το 2019 θα δοθεί για φοροελαφρύνσεις, για τις οποίες άλλωστε έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση σε βιομηχάνους, εφοπλιστές και επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ