Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Λαϊκές συνελεύσεις ενόψει της νέας κινητοποίησης ενάντια στην ανεργία

Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών που έγιναν πριν από δυο βδομάδες
Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών που έγιναν πριν από δυο βδομάδες
Λαϊκές συνελεύσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα και τις Δημοτικές Ενότητες διοργανώνει από χτες η δημοτική αρχή Πάτρας, με θέμα την οργάνωση της νέας λαϊκής κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 17 Ιούνη, με κύριο αίτημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία». Χτες το απόγευμα έγινε λαϊκή συνέλευση στο Αρκτικό Διαμέρισμα, ενώ το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

-- Σήμερα Τρίτη, στο Ανατολικό Διαμέρισμα, στις 7.30 μ.μ. (γραφεία Ανατολικού Διαμερίσματος, Εγλυκάδος 98).

-- Αύριο Τετάρτη, στο Κεντρικό Διαμέρισμα, στις 8 μ.μ. (γραφεία Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, Φωκαίας 26).

-- Την Πέμπτη 7 Ιούνη, στο Νότιο Διαμέρισμα, στις 7.30 μ.μ. (εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα, στο Λαϊκό Στέκι).

-- Την Παρασκευή 8 Ιούνη, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσσάτιδας, στις 7.30 μ.μ. (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Διαμερίσματος Οβρυάς, προαύλιο ιερού ναού Παναγίτσας).

Θυμίζουμε ότι μετά την οργάνωση της μεγάλης παμπατραϊκής κινητοποίησης ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 22 Μάη, ο δήμος συνεχίζει να στέκεται δίπλα στις διεκδικήσεις ταξικών συνδικάτων, Ομοσπονδιών και ενώσεων ΕΒΕ, στους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που δέχονται ανελέητη επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και απέναντι σε αυτήν την κατάσταση παίρνει και νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή για την ανεργία. Ετσι, αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Ιούνη να πραγματοποιηθούν δράσεις σε γειτονιές της Πάτρας και την Κυριακή 17 Ιούνη να πραγματοποιηθεί στο Νότιο Πάρκο εκδήλωση με ομιλία και αμέσως μετά συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Στο επίκεντρο αυτής της λαϊκής κινητοποίησης, ο δήμος θέτει και πάλι το επίκαιρο αίτημα «Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα». Οπως λέει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης: «Φέτος, σε αυτήν την πρωτοβουλία και με αυτό το σύνθημα, θεωρούμε αναγκαίο να δώσουμε περισσότερη έμφαση και στο δυστυχώς επίκαιρο "Κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί!", θεωρώντας το ένα από τα μείζονα προβλήματα των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών σήμερα. Χαρακτηριστικά αποτυπώνεται η κατάσταση και στο δήμο μας. Από το 2010 μέχρι 31/12/2017 είχαμε 567 αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού και καμία αναπλήρωση. Την ίδια στιγμή, μόνιμες θέσεις εργασίας αντικαθίστανται με τα 8μηνα της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, όπου στο δήμο μας το 2017 εργάστηκαν 623 εργαζόμενοι, για να επιστρέψουν μετά στην ανεργία. Αντίστοιχος ήταν ο αριθμός τους και τα προηγούμενα χρόνια. Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Κοινωνικός Οργανισμός και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Στους 240 περίπου εργαζόμενους οι 146 είναι μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν το 2019, οπότε και απολύονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ