Σάββατο 2 Ιούνη 2018 - Κυριακή 3 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σπέρνει θύελλες» για τους λαούς η διεύρυνση ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια

Με βήμα ταχύ προς την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, ΕΕ - ΗΠΑ παρεμβαίνουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία των δύο κρατών το συντομότερο δυνατό

  • Σαν κομμάτια ενός ευρύτερου γεωπολιτικού παζλ, που περιλαμβάνει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια, το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο της όποιας συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ υπαγορεύονται από το στόχο της γρήγορης ένταξης όλων των κρατών των Δυτ. Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την αντιμετώπιση των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.
  • Σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι σημαιοφόρος η ελληνική κυβέρνηση, συνδέοντας αυτήν την εξέλιξη με την εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ενώπιον του ΣΕΒ και των μεγαλοξενοδόχων.
  • Αυτές οι εξελίξεις δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Να δυναμώσουν η κοινή πάλη, η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, μακριά από τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικοπολιτικές συμμαχίες.

ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ