Σάββατο 2 Ιούνη 2018 - Κυριακή 3 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στις 10 Μάη η ΚΕ του ΚΚΕ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία.

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, με την επισήμανση ότι «επιδιώκουμε να χτυπήσουμε καμπανάκι κινδύνου προς τους κυβερνώντες και τα άλλα κόμματα, αλλά και συνολικά προς τον ελληνικό λαό, για να αποκτήσουν προτεραιότητα τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας στις διεκδικήσεις, στους καθημερινούς αγώνες μας».

Οι θέσεις του ΚΚΕ επικεντρώνουν στην προστασία της ζωής του λαού από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, από τις πυρκαγιές στις πόλεις, στους εργασιακούς χώρους, στα δάση, στις μεταφορές και στα άλλα δίκτυα. Αυτοί οι κίνδυνοι έχουν τη βάση τους κυρίως στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Στην εκδήλωση έγιναν ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από στελέχη αρμόδιων φορέων, ειδικούς και επιστήμονες που ανέπτυξαν πλευρές του θέματος.

Πρέπει να αναφέρουμε ακόμα ότι το ΚΚΕ την Τρίτη 22/5 κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Ο «Ριζοσπάστης» ξεκινά σήμερα τη δημοσίευση αποσπασμάτων από αυτές τις παρεμβάσεις με αυτή του Αχιλλέα Αρκαλάκη, επιπυραγού μηχανολόγου - μηχανικού αεροναυπηγού, υποδιοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, και της Εύης Γεωργιάδου, δρ. χημικού μηχανικού, μέλους της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ