Σάββατο 2 Ιούνη 2018 - Κυριακή 3 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Εκλογές στο Σωματείο ενώ τα προβλήματα οξύνονται

Σε στήριξη του ψηφοδελτίου της καλεί η «Συσπείρωση Εργατοϋπαλλήλων»

Από παλιότερη διαμαρτυρία στην πύλη των Ναυπηγείων για την απληρωσιά
Από παλιότερη διαμαρτυρία στην πύλη των Ναυπηγείων για την απληρωσιά
Συνθήκες απληρωσιάς και αβεβαιότητας, με τις φήμες και τα σενάρια για το μέλλον της επιχείρησης να δίνουν και να παίρνουν, αντιμετωπίζουν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Στο φόντο αυτό, στο Σωματείο των εργαζομένων πραγματοποιούνται εκλογές στις 4, 5 και 6 Ιούνη.

«Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας εδώ και τώρα! Ναυπηγεία ανοιχτά και εργαζόμενους με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», τονίζει στη διακήρυξή της η «Συσπείρωση Εργατοϋπαλλήλων Ναυπηγείων Ελευσίνας», ο συνδυασμός στον οποίο συμμετέχουν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι. Καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν «αγωνιστικό - ταξικό μήνυμα» στηρίζοντας το ψηφοδέλτιό της, να συμβάλουν ώστε να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης.

«ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τονίζει η «Συσπείρωση». Οπως καταγγέλλει, από κοινού οι προαναφερόμενες παρατάξεις υπέγραψαν τις προηγούμενες μέρες «εργασιακή ειρήνη», παρέχοντας στην εργοδοσία τις διαβεβαιώσεις τους πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτοι χωρίς κινητοποιήσεις. Οι ίδιοι όταν οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται «τους ρίχνουν την ευθύνη μαζί με την εταιρεία ότι τάχα διώχνουν τις δουλειές».

Τα σχέδια της διοίκησης περιλαμβάνουν την ένταξη των Ναυπηγείων σε κάποιο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα, την αναζήτηση ιδιώτη επενδυτή, είτε τη λειτουργία με ένα σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει το κράτος.

«Ολοι τους έχουν γνώμονα την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος», σχολιάζει η «Συσπείρωση» όσον αφορά τις διεργασίες στις οποίες παίρνουν μέρος κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, προσθέτοντας ότι σηματοδοτούν παραπέρα χτύπημα στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Η άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι αλλά και τα ίδια τα ναυπηγεία της χώρας μας επιβεβαιώνει την ανάγκη να πάρουμε οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια μας», επισημαίνει. Υπενθυμίζει ότι «δεκάδες καράβια επισκευάστηκαν στα Ναυπηγεία όλο το προηγούμενο διάστημα, με μια συμφωνία ευεργετική για τον εργοδότη από το Πολεμικό Ναυτικό, όμως οι εργαζόμενοι μείναμε πάλι χαμένοι».

Η «Συσπείρωση» προτείνει στους εργαζόμενους πλαίσιο διεκδικήσεων που περιλαμβάνει αιτήματα όπως: Πληρωμή τώρα όλων των δεδουλευμένων - παροχών - επιδομάτων. Να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα η εξόφληση των δεδουλευμένων και να καλύπτονται από τις εμπορικές δουλειές πρώτα η καταβολή των δεδουλευμένων και μετά οι πάγιες ανάγκες του Ναυπηγείου. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Συντήρηση των εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου. Στελέχωση των συνεργείων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων με αφετηρία κατώτερο μεροκάματο τα 50 ευρώ και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ