Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ
ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Προπαγάνδισαν την «ένωση δυνάμεων» πίσω από το «εθνικό σχέδιο» του κεφαλαίου

Χαρακτηριστική εικόνα από τη «γύμνια» των εργατοπατέρων και των «συμμάχων» τους...

Eurokinissi

Χαρακτηριστική εικόνα από τη «γύμνια» των εργατοπατέρων και των «συμμάχων» τους...
Με φόντο τα συνθήματα της περιβόητης «συμμαχίας» των ηγεσιών των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με τις ηγεσίες σε ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ - Επιμελητήρια, με δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των ανώτερων μεσαίων επιχειρήσεων, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός πραγματοποίησε την Τετάρτη στην πλατεία Κλαυθμώνος μια ακόμα συγκέντρωση - παρωδία. Οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν ούτε τους 400, ενώ μεγάλες Ομοσπονδίες Εργαζομένων που ελέγχονται από αυτές τις δυνάμεις (Εκπαίδευση, Υγεία, Τηλεπικοινωνίες) αντιπροσωπεύονταν μόνο από πανό... άδεια από εργαζόμενους.

Η θλιβερή αυτή εικόνα αποτύπωσε την ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας από τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε άλλες περιπτώσεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να την προετοιμάσουν. Αλλού, οι ίδιες δυνάμεις τη μετέτρεψαν σε στάση εργασίας ή φρόντισαν να μη γίνει τίποτα! Χαρακτηριστική είναι η στάση τους στα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών: Στο μετρό και στον ηλεκτρικό δεν έκαναν τίποτα, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έκαναν ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Αντίστοιχα, η πλειοψηφία του Σωματείου στην «Coca-Cola 3E» στην Αθήνα μετέτρεψε την απεργία σε 2ωρη στάση εργασίας, με τον πρόεδρο του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) να έχει ψηφίσει στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας υπέρ της απεργίας!

Εξαρχής, στόχος τους δεν ήταν να γίνει απεργία, αλλά μια δουλειά προπαγάνδισης «αιτημάτων» που εγκλωβίζουν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις πίσω από τους «εθνικούς στόχους» του μεγάλου κεφαλαίου και την αντίληψη της ταξικής συνεργασίας για την επίτευξή τους.

Αυτό ακριβώς έκαναν και στις χτεσινές τους ομιλίες στην πλατεία Κλαυθμώνος:

Ο Θ. Βασιλόπουλος, εκ μέρους της ΓΣΕΕ, παρουσιάζοντας την καπιταλιστική οικονομία και παραγωγή ως κάτι που μπορεί να λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων, ανέφερε ότι ο αγώνας της «συμμαχίας» είναι «ένας αγώνας με πολιτικά χαρακτηριστικά που έχει σαν στόχο την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που καταστρέφουν την οικονομία, την παραγωγή». Ο Γ. Πάιδας, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αποθεώνοντας τον «κοινωνικοεταιρισμό», σημείωσε πως «η "Κοινωνική Συμμαχία" αποτελεί ανάγκη και εχέγγυο για τον αγώνα όλων των κοινωνικών ομάδων της πατρίδος μας». Ο Γ. Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, εμφάνισε τη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων ως «διέξοδο» για «όλους τους Ελληνες», σημειώνοντας: «Εάν δεν αλλάξουν τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας - η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση, η έλλειψη χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις - δεν πρόκειται να βγούμε από το αδιέξοδο όσο και αν ευημερούν οι αριθμοί. Σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί την "Κοινωνική Συμμαχία" για να δώσουμε τον παλμό και τη δύναμη σε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες για να βγάλουμε τον τόπο από τη μιζέρια και την καταστροφή». Προβάλλοντας την «ένωση δυνάμεων» πίσω από το «εθνικό σχέδιο» του κεφαλαίου, ο Νίκος Μαλεζιώτης, εκ μέρους της ΕΣΕΕ, σημείωσε πως «η "Κοινωνική Συμμαχία" εκφράζει ένα συλλογικό αίτημα: Την ανάγκη για ένα ρεαλιστικό δίκαιο και εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στέλνει το μήνυμα ότι την έξοδο της χώρας από την κρίση θα την υπηρετήσουμε μαζί και ενωμένες όλες οι δυνάμεις της εργασίας». Αντίστοιχα, ο Δ. Βερβεσός, εκ μέρους επιστημονικών φορέων, ανέφερε πως «με ενότητα και ομοψυχία αθροίζουμε κοινωνικές δυνάμεις, μπαίνουμε μπροστάρηδες στον αγώνα για την ανασυγκρότηση του τόπου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ