Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» για τα 100χρονα του ΚΚΕ και το πρόγραμμα για την ερχόμενη βδομάδα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 2 Ιούνη:

-- Εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην περιοχή - ελληνοτουρκικές σχέσεις - οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΤΕ Εβρου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Εργατικά ατυχήματα - υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης στην Κορινθία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση σχετική με τα εργοστάσια του νομού και η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

Την Κυριακή 3 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 108, πλ. Βικτωρίας), με θέμα «Τα καθήκοντα της εργατικής τάξης στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, στην πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Την Κυριακή 10 Ιούνη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, στο Παλιό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, εκδήλωση των ΤΟ Πειραιά και Μεταφορών Αττικής, με θέμα: «Οι εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους - Η πρόταση του ΚΚΕ η μόνη απάντηση προς όφελος του λαού». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης:

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Ροδόπης καλεί στην αίθουσα του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, σε εκδήλωση με θέμα «Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Αμαρουσίου Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα του δημαρχείου, με σύνθημα «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής καλεί σε εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Κορωπίου, με θέμα: «"Ριζοσπάστης": Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, και θα προβληθεί σχετικό βίντεο.

Το Σάββατο 2 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Αργολίδας καλεί σε εκδήλωση στο ΕΚ Αργολίδας, στο Αργος, με θέμα «Οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας για την κάλυψη της διατροφής του λαού. Η θέση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ. Θα προβληθεί βίντεο και στο χώρο θα υπάρχει έκθεση - αφιέρωμα στα 100χρονα του Κόμματος.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ του 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση στο Θεατράκι της Γκράβας, με σύνθημα «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και μουσικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 3 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ του 3ου - 4ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Μουσείου της Μακρονήσου (Ασωμάτων 31 - Θησείο), με σύνθημα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ν. Σμύρνης Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στο Αλσος Νέας Σμύρνης, με σύνθημα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του δημαρχείου Δράμας, σε εκδήλωση καλεί η ΤΕ Δράμας, με θέμα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ. Θα προβληθεί βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 4 Ιούνη, στις 8 μ.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας διοργανώνει στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση με θέμα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Πρωτοπόρα δράση για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ενάντια σε εργοδοσία, αστικό κράτος και εργοδοτικό συνδικαλισμό». Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με θέμα: «Βασικοί σταθμοί του εργατικού κινήματος την περίοδο 1918 - 1950. Η ιστορική πείρα από το εργατικό κίνημα της Καλαμάτας».

Την Τετάρτη 6 Ιούνη:

-- Η ΤΕ Καβάλας καλεί σε εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς», με θέμα: «Η πάλη με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό από το Μεσοπόλεμο έως τις μέρες μας». Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα γίνει προβολή βίντεο. Επίσης, θα ακολουθήσουν συζήτηση και παρεμβάσεις προέδρων σωματείων και άλλων συνδικαλιστών.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων ΣΕΤΑΠ (Αμερικής 10, 3ος όροφος) με θέμα: «Οι εξελίξεις στις τράπεζες και ο ρόλος τους στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους του κλάδου και το λαό. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Χρύσα Κακουλίδου, μέλος της ΚΕΟΕ και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ