Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελοποιημένος Λόρκα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ

120 χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες (5 Ιούνη) από τη γέννηση του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Τον αγαπημένο και πολυτραγουδισμένο και στην Ελλάδα ποιητή τιμά με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλατεία Βικτωρίας).

Την Κυριακή 3 Ιούνη, στις 19.00, θα φιλοξενηθεί η παράσταση - παραγωγή της «Μικρής Αρκτου», «Τα μάγια της πεταλούδας», ένα αφιέρωμα στο μελοποιημένο έργο του Λόρκα, μια αναφορά στην ιστορία της σχέσης της χώρας μας με τον ποιητή.

Το έργο του Λόρκα παραμένει αειθαλές και ανθεκτικό στο χρόνο, δεν έπαψε να διαβάζεται, να τραγουδιέται και να αγαπιέται από όλες τις γενιές στη χώρα μας. Το ελληνικό κοινό, άλλωστε, παρέλαβε το έργο του Λόρκα μεταφρασμένο από σπουδαίους λογοτέχνες και δημιουργούς, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και άλλοι. Αντίστοιχα, έχει μελοποιηθεί από σπουδαίους συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Λοΐζος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Γλέζος, ο Νίκος Κυπουργός και ο Δημήτρης Μαραμής.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής:

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παρασκευάς Καρασούλος. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Βουτσάς, Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Κούρτης. Κείμενα του ποιητή διαβάζει ο Παντελής Καλογεράκης.

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο), Αλέξανδρος Κασαρτζής (τσέλο), Σταμάτης Μουζακίτης (κιθάρα) και Στράτος Γκρίντζαλης (μπουζούκι, μαντολίνο).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ